Dünür Cinayetinin Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Dünür Cinayetinin Davası Başladı

Dünür Cinayetinin Davası Başladı

İzmit'te, iki aile arasında boşanma davası sonrası yaşanan gerilim nedeniyle çıktığı iddia edilen biri çocuk iki kişinin yaşamını yitirdiği, üç kişinin de yaralandığı kavganın ilk duruşması görüldü.

13.08.2013 18:09

İzmit'te, iki aile arasında boşanma davası sonrası yaşanan gerilim nedeniyle çıktığı iddia edilen biri çocuk iki kişinin yaşamını yitirdiği, üç kişinin de yaralandığı kavganın ilk duruşması görüldü.

İzmit'te, iki aile fertleri arasında çıkan silahlı kavgada iki kişi yaşamını yitirirken 3 kişi de yaralanmıştı.

İzmit'e bağlı Şahinler köyünde ikamet eden Osman Öztürk ile Kandıra'nın Hacılar köyünde ikamet eden Mehmet Yener, eskiye dayalı dostlukları sonrası Tavşantepe Mahallesi'ne taşındı. Osman Öztürk ile Mehmet Yener, Tavşantepe Caddesi'nde karşılıklı iki ev alarak yaşamaya başladı. Mehmet Yener'in oğlu Sunay Yener, yaklaşık 5 yıl önce Osman Öztürk'ün kızını istedi ancak aile razı olmadı. Yener, bir müddet sonra kızı kaçırıp evlendi.

Evlilikleri güzel başlayan ancak ilerleyen zamanlarda huzursuzluk yaşayan çift boşandı. Boşanma nedeniyle aileler arasındaki sorunlar büyüdü ve aileler farklı zamanlarda kavga etti. İddiaya göre, Osman Öztürk, oğlu Sedat Öztürk ile birlikte evin önünde eski dünürü ve ailesi ile karşılaştı. Tekrar kavga çıkınca Osman Öztürk, eski dünürü Mehmet Yener'in yanı sıra Sunay Yener ile Yener ailesinin akrabaları Metin Korkmaz, Ayşe Korkmaz ve iki yaşındaki torunları İrem Su Ayar'a tabancayla ateş ederek yaraladı.

BİRİ ÇOCUK İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Mehmet Yener hastanede yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan iki yaşındaki İrem de tedavi gördüğü Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaşamını yitirdi.

ZANLI TESLİM OLDU

Olaydan sonra Sedat Öztürk, Sepetçi köyünde yakalanıp ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Baba Osman Öztürk de, 24 Mayıs'ta teslim olup sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklandı. Olayla ilgili duruşmaya dün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Osman Öztürk, tutuksuz yargılanan oğlu Sedat Öztürk ve avukatları Nazmi Küçükosmanoğlu, olayda yakınlarını kaybeden ve yaralanan Semra Ayar, Sunay Yener, Ayşe Korkmaz, Metin Korkmaz, Zeki Kızıl, Şefik Demir, Gülümser Yener katıldı.

Tutuklu sanık Osman Öztürk daha önce poliste ve savcılıkta verdiği ifadesini tekrar ettiğini, başkaca bir diyeceği olmadığını ileriki celselerde konuşacağını söyledi. Tutuksuz yargılanan oğlu Sedat Öztürk de, "Benim olayla ya da kavgayla ilgim yoktur. Olayda ölen çocuk kaza kurşunu ile ölmüştür. Bu nedenle gerekirse olay yerinin incelenmesini istiyorum" dedi.

Duruşmaya katılan mağdur ve müştekiler sanıklardan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Tanıklar dinlendikten sonra Osman Öztürk'ün avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu olayla ilgili ayrıntılı savunmalarını daha sonraki celselerde yapacaklarını söyleyerek "Olayda müvekkilimin kaburgaları kırılmıştır. Bu adli tıp raporunda da açıkça belirlenmiştir" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, duruşmaya çağırılan ve gelmeyen tanıkların duruşmaya tekrar çağırılmasına, olayda yaşamını yitiren İrem Su'nun kesin ölüm nedeni ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 26 Eylül 2013 tarihine ertelenmesine karar verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünür Cinayetinin Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement