Dünya Çocuklarına Hz. Muhammed'i Anlattı - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocuklarına Hz. Muhammed'i Anlattı

Dünya Çocuklarına Hz. Muhammed\'i Anlattı

İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, 23 Nisan Çocuk Şenliği için dünyanın dört bir yanından gelen çocuklara Hazreti Muhammed'i anlattı.

20.04.2013 12:45  Güncelleme: 17:23

İzmir'de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kültürpark'ta Konak Müftülüğü iki bin kişiye tavuklu pilav, ayran ve aşure ikram etti. Kültürpark içindeki amftiyatroda TRT çekimlerine katılan dünyanın değişik ülkelerinden gelen yüzlerce çocuk da bu sırada ikram edilen tavuklu pilavı yedi.

İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu da çocuklara Kutlu Doğum Haftası ve Hazreti Muhammed'in hayatını anlattı. Açık havada kurulan kürsüden konuşan Prof. Dr. Muslu'nun konuşması tercümanlar tarafından çocuklara çevrildi. Prof. Dr. Muslu, yarının büyükleri olan çocukların ellerinden tutup geleceğe hazırlamanın büyüklerin en önemli görevi olduğunu belirterek, " Türkiye'de İslam Peygaberi Hazreti Muhammed'in Kutlu Doğum Haftası'nı kutlamaktayız. Bu yılki kutlamalarda ana tema Peygamberimiz ve insan onurudur.

Peygamberimiz dünyaya geldiğinde 3 gün 3 gece ziyafet verildi şerbetler ikram edildi. İslam dini çocuğun sevgi ile yetiştirilmesini önem verir. Peygamberimiz çocuklara karşı son derece merhamet sahibiydi. 'Küçüğüne merhamet etmeyen büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir. Çocuklar her zaman korunmaya şefkate muhtaçtır' demiştir. Çocuklar büyüklerinden sevgi ve merhamet görmek ister. Peygamberimiz çocuklarla bir olup, onlarla oyunlar oynayıp, onlara verdiği değeri göstermiştir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Çocuklarına Hz. Muhammed'i Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement