Durak'ın Televizyonunda Çalışanların Yargılanması İçin İzin Verildi - Son Dakika
Güncel

Durak'ın Televizyonunda Çalışanların Yargılanması İçin İzin Verildi

Durak\'ın Televizyonunda Çalışanların Yargılanması İçin İzin Verildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve görevden uzaklaştırılan Başkan Aytaç Durak ile birlikte 16 sanığın, Durak ve oğluna ait televizyonda çalışıp, maaşlarını belediye ile bağlı şirketlerden aldıkları iddiasıyla açılan davada...

02.01.2013 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve görevden uzaklaştırılan Başkan Aytaç Durak ile birlikte 16 sanığın, Durak ve oğluna ait televizyonda çalışıp, maaşlarını belediye ile bağlı şirketlerden aldıkları iddiasıyla açılan davada yargılanma izni verildi. 'Görevi kötüye kullanmak ve bu suça iştirak etmek' suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava, Durak'ın yargılanması için İçişleri Bakanlığı'ndan izin alınmadığı gerekçesiyle durdurulmuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010'da görevden alınması ardından, Durak ve oğluna ait Çukurova TV'de görev yapan bir kısım personelin, maaşlarını aldıkları belediye şirketlerinde görev yapmadan bu televizyonda çalıştıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapıldı. Cumhuriyet Savcısı, yaptığı soruşturmanın ardından 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

UYUŞMAZLIK OLUŞTU

10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi, 2 yıla kadar hapis cezası istenen suçlara bakma görevinin Sulh Ceza Mahkemesi olduğuna hükmedip, görevsizlik kararı verdi. Adana 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi de, söz konusu suçlarla ilgili istenen cezanın 3 yıla kadar olduğunu ve 3 yıla kadar hapis cezası istenen suçlara bakma yerinin de Asliye Ceza Mahkemesi olduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi.

Uyuşmazlık mahkemesi konuyu görüştü ve davanın Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesine hükmetti.

İZİN ALINMADIĞI İÇİN DAVA DURDURULDU

10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi, 29 Kasım 2011'de yaptığı ilk duruşmada, Durak'ın belediye başkanı olduğunu, diğer sanıkların da belediyenin yan kuruluşlarında çalıştıkları gerekçesiyle 'Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki 4483 Sayılı Kanun'a göre, dava şartı olan izin alınmadan açılan davanın durdurulmasına karar verdi. İZİN VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı, Aytaç Durak'ın yargılanması için izin verdi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde devam edilecek. Davada sanık olarak Aytaç Durak, halen Başkanvekili olan Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş, başkanın oğlu Gökhan Durak, Metin Kurgun, Necmettin Uçar, Ergün Aydın Özfuruncu, Can Ceylan, Fehmi Kuzucu, Sadettin Memili, Gökhan İnsel, Mehmet Akif Özdemir, Oğuz Topaçoğlu, Nurettin Çelmeoğlu, Mehmet Acarlar ile Funda Şevik sanık olarak yer alıyor.

MKA(OA/AAA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Durak'ın Televizyonunda Çalışanların Yargılanması İçin İzin Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement