Düzce'de Sağlığım Okulda Takipte Projesi Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Düzce'de Sağlığım Okulda Takipte Projesi Başlatıldı

Düzce\'de Sağlığım Okulda Takipte Projesi Başlatıldı

Düzce'de, özellikle köy okullarında öğrenim gören çocuklar için Sağlığım Okulda Takipte projesi başlatıldı.

07.03.2016 16:45  Güncelleme: 16:54

Düzce'de, özellikle köy okullarında öğrenim gören çocuklar için 'Sağlığım Okulda Takipte' projesi başlatıldı. Proje ile bu dönem 29 okulda 2 bin 657 öğrenci sağlık taramasından geçirilecek.

Projenin açılış töreni Köprübaşı Ömerefendi İlkokulu'nda yapıldı. Törene Vali Ali Fidan, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Vali Yardımcısı Selda Dural, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Turhan Şahin ve davetliler katıldı.

Proje ile özellikle köy okullarındaki öğrencilerin sağlıklarının erken teşhisi ve tedavisi konusunda çalışmalar yapılacak. Projede 5 kulak-burun-boğaz uzmanı, 5 göz hastalıkları uzmanı, 2 diş hekimi, 2 hemşire ve 5 tıp fakültesi öğrencisi görev yapacak. İlk etapta 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için 2 bin 657 öğrencinin muayenesi yapılacak. 2016-2017 eğitim-öğretim yılındaki hedef ise 22 bin öğrenciye ulaşmak.

Vali Ali Fidan, "29 okulda bu dönem 2 bin 657 öğrenci sağlık taramasından geçirilecek. Bunun devamında gelecek yıl devam ederek anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin de sağlık taramaları gerçekleşecek. Ailelerin gözünden kaçabilir. Çocuklarımızın gözünde, ağız veya diş sağlığında sıkıntı olabilir. Bunlar tespit edilecek ve velilerle iş birliğinde belirlenen hastalıkları takip edilecek" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri muayene olan çocukları ziyaret ederek çalışmalar hakkında uzman doktorlardan bilgiler aldı.

- Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce'de Sağlığım Okulda Takipte Projesi Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement