Edirne'de Çeltik Hasadı Başladı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Çeltik Hasadı Başladı

Edirne\'de Çeltik Hasadı Başladı

Türkiye'nin çeltik üretiminin büyük bir kısmının karşılandığı Edirne'de hasat başladı. Edirne, ülke çeltik üretiminin yüzde 40'ını tek başına gerçekleştirerek üretimde birinci sırada yer alıyor. Bu yıl 442 bin 455 dekar alanda ekim yapılan kentte çeltikler başaklara doldu ve biçerdöverler tarlalara girdi. Edirne Valisi Yunus Sezer, çeltik hasat şenliğine katılarak ilk hasadı gerçekleştirdi ve çiftçilere hayırlı bir sezon diledi.

22.10.2023 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin pirinç ihtiyacının önemli bir kısmının karşılandığı Edirne'de hasat başladı.

Ülke çeltik üretiminin yüzde 40'ını tek başına gerçekleştirerek üretimde 1. sırada yer alan Edirne'de bu yıl 442 bin 455 dekar alanda ekim yapıldı. Kentte 'beyaz altın' olarak da bilinen çeltik, tava hazırlanması, su verilmesi, çeltik tohumu ve gübre ekimiyle uzun bir yetiştirme sürecinin ardından başaklara doldu ve biçerdöverler tarlara girdi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, İpsala ilçesine bağlı Yeni Karpuzlu beldesinde düzenlenen çeltik hasat şenliğine katıldı. Yapılan dua ile hasada başlanırken, ilk hasadı Vali Sezer yaptı. Burada çiftçilerle sohbet de eden Vali Sezer, "Çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlı, bereketli bir sezonu ve bundan sonraki sezonları geçirmeyi nasip etsin" dedi.

Vali Sezer, programın ardından çeltik fabrikalarını gezdi. Çeltik hasat şenliğine Vali Yunus Sezer'in yanı sıra İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, oda ve borsa başkanları, siyasi parti temsilcileri ve üreticiler katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Çeltik Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement