Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz - Son Dakika
Güncel

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz

Başkan Yanılmaz yoğun bir katılımla görevine resmen başladı.

04.04.2014 12:18

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden büyük bir zaferle ayrılan Ak Parti Elazığ Belediye Başkanı Adayı Mücahit Yanılmaz, dün mazbatasını aldıktan sonra bugün Başkanlık koltuğunu da Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'ndan yoğun bir katılımla resmen devraldı.

AK PARTİ TAM KADRO TÖRENDEYDİ

Devir teslim törenine, Ak Parti İl Başkanı Ejder Açıkkapı, Kadın Kolları Başkanı Leyla Yanlıç, Gençlik Kolları Başkanı Murat Öz ve parti yöneticileriyle, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkanlık makamına ilk olarak Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu gelirken, Selmanoğlu burada personelleriyle kısa bir vedalaşma gerçekleştirerek, onlarla sohbet etti.

SELMANOĞLU, BAŞKAN YANILMAZ'I KARŞILAYIP ALKIŞLADI

Sevgi gösterileri altında Elazığ Belediyesi'ne gelen Başkan Mücahit Yanılmaz'ı, Başkan Selmanoğlu karşıladı ve ikili makam odasına birlikte girerek burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı. "Elazığ Yanılmaz" tezahüratları ve alkışlar eşliğinde makam odasına giren Elazığ'ın yeni Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı, Başkan Selmanoğlu'nun da burada alkışladığı dikkatlerden kaçmazken, Başkan Selmanoğlu'nun Başkan Yanılmaz'ı makam koltuğuna davet ettiği ve Başkan Yanılmaz'ın da bu daveti kabul etmeyerek makam koltuğu yerine ziyaretçi bölümünde Başkan Selmanoğlu ile yan yana oturduğu gözlendi.

İLK AÇIKLAMA SELMANOĞLU'NDAN

"KARDEŞİME BELEDİYEYİ DEVREDİYORUM"

Gerek basın mensuplarının ve gerekse vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle makam odasında zaman zaman izdiham yaşanırken, ikili konuşmalarına başlamak için bir süre beklemek zorunda kaldı. İlk olarak bir açıklama yapan Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu,"Bugün mutlu bir gün, değerli bir arkadaşıma ve kardeşime belediyeyi devretmenin mutluluğunu yaşıyorum" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bu devri İstanbul'da Sayın Başbakanımızla birlikte Mücahit Bey kardeşimize devretmiştik. Bugün kardeşime belediyeyi teslim ediyoruz. Ben inanıyorum ki değerli arkadaşım belediyeyi bizden daha ileriye götürecek. Bu bayrağı daha güzel taşıyacak. Elazığ'a daha güzel hizmetler yapacağına sonsuz inanıyorum. Bu inancımla ben değerli kardeşime başarılar diliyorum. Her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum"

SELMANOĞLU:"BİZE KIRILANLAR HAKLARINI HELAL ETSİN"

Açıklamasında vatandaşlara teşekkür edip, helallik de isteyen Başkan Selmanoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"10 yılık çalışma süresi içerisinde vatandaşlarımızla hemşehrilerimizle beraber olduk. Beraber çalıştık. Bilmeden insanları kırmış olabilirim. Bize kırılan olabilir, haklarını helal etsinler. Ben bilerek hiç kimseyi kırmam. Bu güzel insanlar bu güzel şehirde bize çok büyük destek verdiler. 10 yıl gibi bu görevi yapma şansını yakaladım. Bize değer veren, bize kıymet veren, bu ilin dışında bile gönül veren değerli hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Elazığ hepimizin: Bugün gönül rahatlığıyla arkadaşımıza görevi teslim ediyoruz"

SELMANOĞLU: "MÜCAHİT BEY ÇOK BAŞARILI OLACAKTIR"

Sözlerinin son bölümünde seçim sonuçlarını da değerlendiren ve hem Elazığ'da hem de Türkiye genelinde Ak Partinin Başbakan Erdoğan önderliğinde büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Başkan Selmanoğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu arada seçim sonuçları çok güzel bir netice verdi. Sayın Başbakanımıza buradan hürmetlerimi sunuyorum ve değerli Mücahit beye sonsuz başarılar diliyorum. Çok başarılı olacak inşallah."

BAŞKAN YANILMAZ:

"SELMANOĞLU BAŞKANIMIZA 10 YILDA YAPTIKLARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Selmanoğlu'nun ardından açıklama yapan Elazığ'ın yeni Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise , "Yaklaşık 9 aydır vermiş oldukları demokrasi mücadelesinin sonuna geldiklerini" belirterek, bunun bir bayrak yarışı olduğunu kaydetti. Başkan Yanılmaz "Bugün Sayın Başkanımdan bu bayrağı devralmanın heyecanı içerisindeyim. Ben Sayın Başkanıma 10 yılık süreç içinde yapmış olduğu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum"

BAŞKAN YANILMAZ:

"SELMANOĞLU İLE KARDEŞLİĞİMİZ HER ZAMAN DEVAM EDECEK"

Son derece dostane bir ortamda gerçekleşen devir teslim töreninde Başkanlar Selmanoğlu ve Yanılmaz verdikleri mesajlarla da örnek bir duruş sergilediler. "Elazığ olarak, öncelikle İstanbul Haliç Kongre merkezinde bütün Türkiye'ye örnek olacak olan bir değişimi birlikte yaşadık."diyen Başkan Yanılmaz "Sayın Başbakanımızın huzurunda Sayın Başkanımla birlikte esas devir teslimi biz o gün yapmıştık. Ancak bu bir süreç, süreç devam etti. Bugün de işin resmi devir teslimini yapıyoruz. Her ne kadar başkanım bu işi devretmiş olsa ve her ne kadar ben bu görevi devralmış olsam dahi bizim birlikteliğimi, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ebediyen devam edecek." dedi.

BAŞKAN YANILMAZ

"ELAZIĞ BİRLİĞİN ADRESİ"

Başkan Yanılmaz açıklamasında kendilerine destek verenleri de unutmayarak teşekkür etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Elazığ'da ilk günden itibaren Elazığ'ın sesi birliğin adresi sloganıyla ortaya çıktık. Elhamdülillah Elazığlı hemşehrilerimizi, kardeşlerimiz bu sese kulak verdiler. Birliği birlikte oluşturduk. Elazığ'ın sesini birlikte yükseklere çıkardık ve bugün bu noktadayız. Ben bu seçim döneminde bize destek veren, oy veren, çalışan, bizlerle birlikte olan, tanıdıklarım, tanımadıklarım, isimsiz kahramanlarımız, evlerinden avuçlarını açıp dua eden bütün büyüklerime, kardeşlerimize, hanımefendilere, gençlere çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Elazığ'a hizmeti geçmiş olan geçmişteki belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Rahmet-i rahmana kavuşmuş olanlara yüce Rabbimden rahmetler diliyorum."

BAŞKAN YANILMAZ: "ELAZIĞ'A BÜYÜK HİZMETLER YAPACAĞIZ"

Elazığ'a hizmet etmenin gurur ve şeref olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, şunları söyledi: "Bu şerefi bugün omuzlarımızda taşıyorsak, bu benim için çok anlamlıdır. Önümüzdeki süreç artık Elazığ'a hizmette atacağımız adımları tok ve yüksek adımlar atarak Elazığ'a büyük hizmetler yapacağımız bir süreç olacaktır. Hiçbir zaman Elazığ Belediyesi'ni siyasi bir belediye olanak idare etmeyeceğimizi duyurmak istiyorum."

BAŞKAN YANILMAZ : "HİÇ BİR KESİMİ YOK KABUL ETMEYECEĞİZ"

Başkan Yanılmaz, Elazığ Belediyesi'ni önümüzdeki süreçte bir şantiye ve hizmet belediyeciliği olarak yöneteceklerini belirterek, "Ne kadar çok hizmet yapabilirsek, ne kadar çok Elazığ'ı bir adım öne götürebilirsek o kadar mutlu olacağımın da bilinmesini istiyorum. Elazığ Belediyesi'ni bu süreçten sonra inşallah hep birlikte yöneteceğiz. Ben bu çerçevede basın mensubu kardeşlerimizin desteklerini, yardımlarını istiyorum. Yaptığımız her güzel şeyi Elazığ'a duyurmanızı, yanlışımız varsa yanlışımızı da ikaz etmenizi özelikle rica ediyorum. Yine Elazığ'daki sivil toplum kurulmuşları,. Dernekler, vakıflar., odalar, üniversitemiz, valilik, organize sanayi bölgesi başta olmak üzere Elazığ'ın bütün etkin güçleriyle birlikte Elazığ'ı idare edeceğiz inşallah. Hiçbir kesimi yok kabul etmeyeceğiz. Hiçbir kesimi ötekileştirmeyeceğiz. Ve Elazığ'ın bütün mahallelerini, bütün caddelerine, bütün sokaklarına adil bir hizmeti götüreceğiz inşallah.

BAŞKAN YANILMAZ : "RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN"

Bu sürecin hepimize hayırlı olmasını yüce Allah'tan temenni ediyorum. Öncelikle Elazığımıza, hemşehrilerimize, Bütün Türkiye'ye, İslam âlemine ve bütün dünyaya 30 Mart seçimlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu seçim dönemi içinde başta il başkanımız, il yönetim kurulu üyelerimiz, merkez ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, mahalle temsilcilerimiz, sandık görevlilerimiz, gönüllü kardeşlerimiz ve bu yolda hizmeti geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu süreçte de inşallah onlarla birlikte ortak bir yönetim ortaya koyacağımızı belirtiyorum, Allah hepinizden razı olsun, rabbim yar ve yardımcımız olsun." Dedi.

BASIN MENSUPLARINDAN BAŞKAN YANILMAZ'A İLK SORU

Başkanlar Selmanoğlu ve Yanılmaz'ın açıklamalarının ardından programı takip eden basın mensupları yeni Başkan Yanılmaz'a ilk icraatının ne olacağı sorusunu yönetti.

Elazığ'ın bütün sorunlarının belli olduğunu, süreç içerisinde bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran Başkan Yanılmaz, "Elazığ belediyemizde yapacağımız ilk icraat, elbette personele birlikte bir değerlendirmemiz olacak. Akabinde bizim 3 tane basın toplantısıyla Elazığ kamuoyuyla paylaştığımız çözüm planlarımız var. 7 ana başlık altında ve 23 ara madde halinde saydığımız çözüm planlarımız var. Bu çözüm planlarımızla ilgili çalışmaların başlangıcı olacak inşallah."dedi.

BAŞKAN YANILMAZ "YÖNETİM KADROMUZ BELLİ"

Basın mensuplarının yönetim kadronuz belli mi şeklindeki bir soruyu da yanıtsız bırakmayan ve yönetim kadrosunun bir bölümünü belirlediklerini diğer bölümünü ise yapacakları çalışmalarla bünye içinden ve bünye dışından yapılacak çalışmalarla takviye edeceklerini kaydeden Başkan Yanılmaz "Kadromuz hazır" dedi.

İKİLİDEN BİR BİRİNE ÇİÇEK

Açıklamalar ve soruları cevaplandırtan sonra Başkanlık koltuğuna geçen Başkan Yanılmaz, Başkan Selmanoğlu içinde yanına bir koltuk isteyerek Başkan Selmanoğlu'nun yanında oturmasını istedi. Bir süre burada duran Yanılmaz ve Selmanoğlu daha sonra bir birlerine çiçek takdim etti. Ardından müsaade isteyen Başkan Selmanoğlu, aşağıda bekleyen ve oğlu Sencer Selmanoğlu'nun kullandığı özel araçla belediyeden ayrılırken Başkan Yanılmaz'da yoğunluğu göz önüne alarak gelen tebriklerin bir bölümünü belediye önünde kabul etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement