Elazığ'da Çemişgezek Feribotu Törenle Suya İndirildi - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Çemişgezek Feribotu Törenle Suya İndirildi

Elazığ\'da Çemişgezek Feribotu Törenle Suya İndirildi

Elazığ ile Tunceli'nin Çemişgezek İlçeleri arasında yolcu ve araç taşıyacak Çemişgezek adlı feribot, düzenlenen törenle suya indirildi.

25.05.2011 20:10

Elazığ ile Tunceli'nin Çemişgezek İlçeleri arasında yolcu ve araç taşıyacak Çemişgezek adlı feribot, düzenlenen törenle suya indirildi. Çemişgezek ile Elazığ Meşeli Köyü arasındaki mesafe, yeni feribotla artık 10 dakikaya indi.

Elazığ Meşeli Köyü Feribot İskelesi'nde düzenlenen törene Elazığ Valisi Muammer Erol, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Zafer Koç, Çemişgezek Kaymakamı Emre Çınar, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Ataş katıldı. Yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olan 90 kişi ve 30 araç kapasiteli Çemişgezek Feribotu'nun suya indiriliş töreni öncesinde konuşan Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Ataş, "Artık burası da bizim için bir denizdir. Bir iç denizimize feribotumuzun indirilişine şahitlik edeceğiz. Bizim tabirimizle kızımızı evlendiriyoruz. Bu bir nikah törenidir. Bizim için çok kutsaldır. Gemi inşaatında gemilerin denize indirilişi, gerçekten de sevinçten ağlama günlerimizdir. Bugün hem Elazığ'da hem de diğer 8 baraj illerimize 7 tanesini teslim ettik. Bir tanesinin de inşaatı boyu daha büyük olduğu için daha sürecek. 30 yolcu kapasiteli ve 11 metre boyunda bir botumuzun da Elazığ'a dün teslimi yapıldı. Birkaç gün belki bir ay sonra buraya gelecek ve suya inecek. Burada tecrübeler yapılacak. Bu geminin de yine aynı şekilde suya indirildikten sonra tecrübeleri olacak. Tecrübe seferlerinden sonra da zannediyorum 23 Temmuz tarihindeki Çemişgezek, Dut ve Peynir Festivali'nde bir törenle hizmete girecek" dedi.

Elazığ Valisi Muammer Erol ise yaptığı konuşmada, "Bu şahitlik merasimi bir nevi düğün töreni, hepimiz için hayırlı olsun. Bu vasıtalarla Çemişgezekliler, Tunceli'ye, olduğu kadar Elazığ'a da kendini yakın hissedecek. Bu bağı biraz daha kuvvetlendirecek bir evlilik nikah töreni bu tören" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çemişgezek Feribotu törenle suya indirildi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Çemişgezek Feribotu Törenle Suya İndirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement