Emniyet Müdüründen Sosyal Ağ Paylaşımı Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Emniyet Müdüründen Sosyal Ağ Paylaşımı Uyarısı

Emniyet Müdüründen Sosyal Ağ Paylaşımı Uyarısı

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, olası hırsızlık olaylarına karşı Kurban Bayramı'nda tatil için evlerinden ayrılan vatandaşları, 'Facebook, Twitter ve Instagram' gibi sosyal ağlarda paylaşmamaları konusunda uyardı.

05.10.2014 13:32

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, olası hırsızlık olaylarına karşı Kurban Bayramı'nda tatil için evlerinden ayrılan vatandaşları, ' Facebook, Twitter ve Instagram' gibi sosyal ağlarda paylaşmamaları konusunda uyardı. Emniyet Müdürü Altınok, hırsızların özelikle bayram tatillerini fırsat bildiklerini, tatillerini başka şehirlerde geçirmeyi planlayan vatandaşların evlerinde değerli eşyalarını bırakmamalarını önerdi. Altınok, şöyle dedi:

"Vatandaşlarımız kapılarını gerekirse 2-3 defa kilitlesinler. Evden ayrılırken içeride açık pencere, kapı olmaması için dikkatlice bakın. Pahalı elektronik eşyanın pencerelerden görünmüyor olmasını sağlayın. Bahçeye açılan camlarınız varsa sağlamlaştırın. Camların zorla açılmasını engellemek için arkasına ekstra sürgü taktırın. Arkanızdan uzaklarda olduğunuzu gösteren ipuçları bırakmayın. Bir yakınınızdan posta kutusuna bırakılan gazete, mektup, fatura ve el ilanlarını almasını isteyin. Anahtarınızı paspas altına, ayakkabı içine, elektrik ve su saati kutusuna bırakmayın. Evden uzun süre ayrı kalacağınızı yakın komşularınız dışında kimseye söylemeyin. Bir yakınınıza anahtarı vererek evi zaman zaman kontrol etmesini isteyin, gerektiğinde size ulaşabileceği telefon numaralarını bildirin."

Evlerinden uzun süre ayrılacak olan vatandaşların, hırsızlara karşı caydırıcı olması için gerekirse odanın bir ışığını açık bırakmalarını, kapının önüne evde insan olduğu imajını vermek için ayakkabılarını bırakmalarını isteyen Altınok, şöyle devam etti:

"Teknolojinin geliştiği şu çağda özellikle vatandaşlarımız gittikleri yeri yada gittikleri yerde sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter ve Instagram gibi sitelerde yerlerini belirtecek fotoğraf ya da yazı yazmamaları uygun olur. Çünkü hırsızlar bu siteleri takip ederek, kimin dışarıda olduğu görebiliyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyorum. Şüpheli durumlarda vatandaşlar 155 imdat telefon hattını arayarak yardım isteyebilerler." - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emniyet Müdüründen Sosyal Ağ Paylaşımı Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement