Erbil'e 'Özür Dile' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Erbil'e 'Özür Dile' Çağrısı

Erbil\'e \'Özür Dile\' Çağrısı

Demokratik Topluk Kongresi binası önünde toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları adına BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt açıklama yaptı.

21.05.2014 16:06

Demokratik Topluk Kongresi binası önünde toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları adına BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt  açıklama yaptı. Zümrüt, Kürt Yönetiminin bölgedeki bazı kurumlara baskın yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Baskınları Türkiye'deki KCK operasyonlarına benzeten Zümrüt, "Son dönemde AKP ve Güney Kürdistan yönetimi arasında ekonomik, diplomatik ve siyasal ilişkilerin gelişmesi sonrası bu operasyonların gelişmesi manidardır"dedi.

Zümrüt, KDP'nin politikalarının Ortadoğu'nun Kürtlerin geleceğine zarar verdiğini savunarak, "Gözaltına alınanlar serbest bırakılmalıdır. Bu yanlış ve karşıtlaştıran politikalarından dolayı da Kürt halkından özür dilenmelidir" diye konuştu.

Adım adım gerilime

KDP ile PKK arasındaki gerilim, Suriye sınırına hendek kazılmasıyla tırmanmaya başladı. PKK'nın Suriye'deki kolu PYD Kürt yönetimini Rojava'ya 'ambargo' uygulamakla suçladı. Kürt tarafı ise 'Teröristlerin geçişini engellemek için yapıyoruz' açıklamasıyla karşılık verdı. Ancak PYD, KDP çizgisindeki Suriye Kürdistan Demokrat Partisi üyelerini tutuklamaya başladı. Bunun üzerine Kürt yönetimi de, Irak Kürdistan Özerk Bölgesindeki  PKK çizgisindeki kurumlara baskın yaparak misillimede bulundu.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Erbil'e 'Özür Dile' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement