ERCİŞ'TEN DEPREM BÖLGESİNE 10 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ - Son Dakika
Güncel

ERCİŞ'TEN DEPREM BÖLGESİNE 10 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

VAN'ın Erciş ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından başlatılan kampanyada, toplanan 10 TIR kuru gıda, bere, atkı, ısıtıcı ve hijyen malzemeleri deprem bölgesine gönderildi.

07.02.2023 09:54  Güncelleme: 12:27

VAN'ın Erciş ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından başlatılan kampanyada, toplanan 10 TIR kuru gıda, bere, atkı, ısıtıcı ve hijyen malzemeleri deprem bölgesine gönderildi.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen iki büyük depremle sarsılan Van'dan hemen yardım ve kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Erciş ilçesinde ise yardım TIR'ları hazırlandı. Erciş kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı 12 Dev Adam Spor Salonu'nda başlatılan yardım kampanyası için vatandaşlar seferber oldu. Yapılan yardım kampanyasında 10 TIR kuru gıda, battaniye, ısıtıcı ve yiyecek toplandı. Yardımlar, araçlara konarak yola çıktı.

Erciş Kaymakamı, Belediye Başkan vekili Nuri Mehmetbeyoğlu,2011 yılında çok büyük deprem felaketi yaşanan Erciş? te, dün yaşanan ve 85 milyon insanın içini burkan deprem için bir araya geldik. Burada 7? sinden, 70? ine bütün insanların bir araya gelip 85 milyona bir ve beraber olduğumuzu göstermek istedik. Bulunduğumuz spor salonunda 10 TIR kuru gıda, bere, atkı, ısıtıcı ve hijyen malzemeleri bir araya getirerek kamyonlara doldurduk. Bu malzemeleri Maraş? ımıza, Malatya? mıza ve depremin yaşandığı diğer illerimize gönderdik. Yardım çalışmalarımız devam edecek. Ercişli hemşerilerimizin bu dayanışma ruhu milletimizin birlik, beraberliğinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum.Kırsalımızdan, merkezimizden sivil toplum kuruluşlarından, öğretmenlerimizden ve vatandaşlarımızdan 1000? e yakın gönüllümüz bir araya geldik. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. dedi.

ERCİŞ\'TEN DEPREM BÖLGESİNE 10 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ERCİŞ'TEN DEPREM BÖLGESİNE 10 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement