Ergenekon Davasında Atatürk Tartışması! - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasında Atatürk Tartışması!

Ergenekon Davasında Atatürk Tartışması!

İkinci Ergenekon Davası'nın 84. Duruşması Tartışmalı Başladı.

30.09.2010 10:48  Güncelleme: 11:14

Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 36'sı tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Mustafa Dönmez, İbrahim Özcan, Oğuz Bulut ve Taylan Özgür Kırmızı katılmadı.

 

ATATÜRK TARTIŞMASI

Mahkeme Heyetine Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanık Kara Pilot Teğmen Mehmet Ali Çelebi'yi yarım kalan çapraz sorgusunun yapılması için sanık kürsüsüne çağırdı. Teğmen Çelebi Savcı Nihat Taşkın'ın sorularını yanıtladı. Savcı Nihat Taşkın, tutuklu sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin savunmasında 'Davada Atatürk'ün suçlandığı' iddiasına cevap verdi. Savcı Taşkın, "Burada Mustafa Kemal Atatürk suçlanmıyor. Önce onu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine Teğmen Çelebi "İddianamede Nutuk'un altı çizilmiş onun için mi?" demesi üzerine Savcı Taşkın ise elindeki belgeleri göstererek, "Bunların hepsinin üzerinde Atatürk resmi var" dedi. Bu sözler üzerine Çelebi, "Bunların bizimle ne alakası var" diye konuştu. Ardından Savcı Taşkın, "Bu belgelerde devleti kurtarmaktan söz ediliyor. Ancak TSK içinde faliyet gösteren Ergenekon ifadesi yer alıyor" ifadesini kullandı.

Bu konuşmalar üzerine Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin avukatı Celal Ülgen söz alarak, "Sayın savcının soru sorarken yorum yapmadan direk sormasını ve iddianamelerde kimin yazdığı belli olmayan belgelerle ilgili soru sormamasını talep ediyoruz" dedi.

Cem TURSUN - İSTANBUL - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davasında Atatürk Tartışması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement