Ergenekon Sanığı Eski MİT'çi Yılmaz, Tekrar Yargılanacak - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Sanığı Eski MİT'çi Yılmaz, Tekrar Yargılanacak

Ergenekon Sanığı Eski MİT\'çi Yılmaz, Tekrar Yargılanacak

MİT yasasındaki değişiklik üzerine Ergenekon davası kapsamındaki yargılaması durdurulan Özel Yılmaz, tekrar hakim karşısına çıkacak.

30.08.2013 11:10  Güncelleme: 12:57

HANİFE SEVİNÇ - MİT yasasındaki değişiklik üzerine Ergenekon davası kapsamındaki yargılaması durdurulan eski MİT görevlisi Özel Yılmaz, Başbakanlığın verdiği izin üzerine 3 Eylül Salı günü tekrar hakim karşısına çıkacak.

Ergenekon davasında firari sanık olarak yer alan ve yakalanamadığı için dosyası ayrılan Bedrettin Dalan'ın yurt dışına çıkışına yardımcı olduğu iddia edilen eski MİT görevlisi Özel Yılmaz hakkında "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" dosyası kapsamında "bilerek ve isteyerek silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 7,5 ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasında yargılaması yapılan Yılmaz, 15 Temmuz 2010'da görülen duruşmada yaptığı savunmada, hakkındaki iddiaları reddetti. MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcılığı yaptığı sırada Dalan'a Ergenekon soruşturması kapsamında arandığı bilgisini verdiği iddialarına ilişkin Yılmaz "Dalan'ın yurt dışına çıktığından bilgimiz olmadı. Oğlu aradığında da bilmiyordum. Hiçbir zaman için dışarıya bilgi vermedim. Dalan ile bu konuda görüşmedim" dedi.

Ergenekon davasının 22 Mart 2012'de yapılan duruşmasında söz alan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat Dalkuş, davanın sanıklarından Yılmaz'ın MİT görevlisi olduğuna dikkati çekerek, yasadaki değişiklik nedeniyle hakkındaki yargılamanın durdurularak, izin alınması için Başbakanlığa yazı gönderilmesini talep etti.

Bu talebi kabul eden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yılmaz hakkındaki yargılamayı durdurarak, dosyasını Başbakanlığa gönderdi. Başbakanlık, MİT görevlilerinin yargılanmasına dair kanunda yapılan değişiklik üzerine dosyası ayrılan eski MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın yargılanabilmesi için mayıs ayında izin verdi.

Mahkeme, Yılmaz'ın dosyasını ana davayla birleştirmeyerek, ayrı bir esas üzerinden yürütmeye karar verdi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Yılmaz hakkındaki dosya için ayrı bir tensip zaptı düzenledi. Yılmaz için yeni bir duruşma günü veren mahkeme, sanık ve avukatına 3 Eylül Salı günü duruşmaya çağıran davetiye gönderdi.

Yılmaz hakkındaki dava, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanındaki yeni adliye binasında görülecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergenekon Sanığı Eski MİT'çi Yılmaz, Tekrar Yargılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement