Erkin Koray: Türk Rock Müziğinin Efsanesi - Son Dakika
Güncel

Erkin Koray: Türk Rock Müziğinin Efsanesi

Erkin Koray: Türk Rock Müziğinin Efsanesi

Erkin Koray, Türk rock müziğinin efsane isimlerinden biridir. İstanbul Belediye Konservatuvarında aldığı piyano dersleriyle müzik kariyerine başlayan Koray, genç yaşta kurduğu gruplarla büyük başarılar elde etmiştir. Hard Rock tarzı müziğiyle dikkat çeken sanatçı, yurt dışında da başarılı projelere imza atmıştır. Ülkemize döndükten sonra da birçok unutulmaz şarkıya imza atmıştır.

07.08.2023 22:07

Şarkıları 7'den 70'e hemen tüm müzikseverlerce neredeyse ezbere bilinen, herkesin "Erkin Baba"sı Erkin Koray, 24 Haziran 1941'de İstanbul'da doğdu.

İstanbul Belediye Konservatuvarında piyano öğretmeni annesinden aldığı derslerle başladığı müzik yaşamında, daha 1950'li yıllarda Alman Lisesi öğrencisiyken kurduğu dört kişilik grubuyla salonların altını üstüne getirdi.

60'lı yıllarda okuldan mezun olu askerliğini yaptıktan sonra Hard Rock tarzı müziğiyle gittiği ortamları sarstı.

70'li yılların başında, "Ritmciler"den sonra kurduğu ikinci grubu "Yeraltı Dörtlüsü" ile çıkardıkları albümlerin her biriyle "yer altını yer üstüne çeviren" Erkin Koray, başarıdan başarıya koşarken bir anda yurt dışına gitmiş ve orada yabancı müzisyenlerle kurdukları gruplarla İngilizce şarkılar söylemiştir. 80'li yılların başında ülkesine dönmüştür.

Erkin Koray, "Kızları da Alın Askere", "Anma Arkadaş", "İlahi Morluk", 'Yağmur", "Silinmeyen Hatıralar", "Mesafeler", "Şaşkın", "Komşu Kızı", "Fesuphanallah", "Arap Saçı", "İlla ki", "Yalnızlar Rıhtımı", "Ankara Sokakları"Erkin Koray, "Gaddar", "Deli Kadın", "Çöpçüler", "Akrebin Gözleri" gibi şarkılarıyla tanınıyor.

Kaynak: Magazinkolik

Son Dakika Güncel Erkin Koray: Türk Rock Müziğinin Efsanesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Beyhan Gunes: Bir devrin koca çınarlarından Erkin Koray...Gölgenizde bizler yalnızlar rıhtımı oluverdik...gecelerce ağlayıp aşkımzı süpüren çöpçülere şarkılar söyledik .dertlendik yine de hababam sınıfında bile gülerek fesubhanallah dedik..şimdi ise yosun tutar mı bilmem ama gözlerimiz sözlerimiz hüzünlü ..biliyoruz ve inanıyoruz ki ..dünya sevince vardır...ve sevgi yeri zamanı mekanı olmayandır.. Seni de şarkılarını da unutmak mümkün mü ...Mekanın cennet olsun... 0 0 Yanıtla

Advertisement