Erzincan'da 10 Bin Kişiye Aşure İkramı - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da 10 Bin Kişiye Aşure İkramı

Erzincan\'da 10 Bin Kişiye Aşure İkramı

Erzincan'daki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfınca, Muharrem ayı dolayısıyla 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.

15.10.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'daki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfınca, Muharrem ayı dolayısıyla 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Cemevi'nde, muharrem ayı sebebiyle etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik sırasında cemevi bahçesindeki kazanlarda aşçılar tarafından pişirilen aşure ve yemekler davetlilere dağıtıldı.

Vakfın Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkedeki birlik ve beraberliğin önemine işaret etti.

Bu birlikteliği sağlamak için ülkenin her zamankinden daha çok barışa, huzura ihtiyacı olduğunu anlatan Düzgün, "Hiç bir ayırım yapmadan tüm canlarımızı, Erzincan'ımızı buraya davet ettik. Yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıttık. Bu aşure gibi bir araya gelelim, birlik olalım. İri olursak, diri oluruz bütünlüğü sağlarız, huzur içinde bu ülkede yaşarız. Ülkemizin huzuru için bu birlikteliği sağlamak zorundayız. Aşure ve kurbanlarımız o birlikteliğe vesile olur. Önce Erzincan'da sonra da ülkemizde bu birliği sağlarız. Ülkede bütünlük sağlarsak ülkemizin düşmanlarına ders vermiş oluruz." dedi.

Düzgün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine değinerek, şunları kaydetti:

"Ortadoğu kan gölü. Her taraf ateş altındayken bir taraftan da bir darbe geçirdik. Türkiyemizi istemeyenler çok. Dilerim bu aşurelerimiz, yemeklerimiz, bütünlüğümüz ile Türkiye'yi istemeyenlere, kargaşa çıkaranlara, darbe çıkaranlara da buradan ders veririz ve bir daha ülkemiz böyle şeyler yaşamaz. Bu olaylar Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Laz'ı ayırmıyor, hepimize zarar veriyor. Ülkemizde birlik, barış olsun istiyoruz. Türkiye'mizi oluşturan tüm unsurların barış için çaba göstermesini istiyoruz."

Etkinliğe Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Erzincan Emniyet Müdürü Doğan İnci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, MHP İl Başkanı Bekir Aksun ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzincan'da 10 Bin Kişiye Aşure İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement