Erzurum - Kaymakam, Kütüphane Açılışında Çocukları Böyle Uyardı: 'Okumazsanız Çoban Olursunuz' - Son Dakika
Güncel

Erzurum - Kaymakam, Kütüphane Açılışında Çocukları Böyle Uyardı: 'Okumazsanız Çoban Olursunuz'

Erzurum - Kaymakam, Kütüphane Açılışında Çocukları Böyle Uyardı: \'Okumazsanız Çoban Olursunuz\'

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (çydd) ve 'tursil'in Akıllı Çocukları' Kampanyası Kapsamında Erzurum'un Narman İlçesi'nde 2 Bin Kitaplık Kütüphane Açıldı. Kütüphanenin Açılışında Çocukları Okumaları Konusunda Uyaran Narman Kaymakamı Alper Tanrısever, "çocuklar Okuyun. Okuyun Ki Dağda Hayvan Otlatan Çobanlardan Biri Olmayın" Dedi.

09.06.2010 23:39

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve 'Tursil'in Akıllı Çocukları' kampanyası kapsamında Erzurum'un Narman İlçesi'nde 2 bin kitaplık kütüphane açıldı. Kütüphanenin açılışında çocukları okumaları konusunda uyaran Narman Kaymakamı Alper Tanrısever, "Çocuklar okuyun. Okuyun ki dağda hayvan otlatan çobanlardan biri olmayın" dedi.

'Tursil'in Akıllı Çocukları' projesi kapsamında Narman'daki Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na kütüphane açıldı. Proöe kapsamındaki 25'inci kütüphanenin açılış törenine Narman Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı MHP'li Yücel Ahmet İşleyen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Dernek (ÇYDD) Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Türk Henkel Kurumsal İletişim Müdürü Hande Ardane ve Türk Henkel Çamaşır Bakım Ürünleri Pazarlama Müdürü Toga Ünvan ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kütüphanenin açılış töreninde bir konuşma yapan Narman Kaymakamı Alper Tanrısever, çocukları uyardı. Öğrencilerden okumalarını isteyen Kaymakam Tanrısever, "Çocuklar sizden çok ama çok okumanızı istiyorum. Eğer okumazsınız bu etrafta gördüğunüz dağlarda çoban olacaksınız. Eğer okursanız buralara turist olarak geleceksiniz. Tercih sizin" diye konuştu.

'Tursil'in Akıllı Çocukları' projesi kapsamında kurulan kütüphaneler sayesinde kitaba ulaşmakta zorlanan çocuklara, okuma aşkı ve alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor. Projede 2009 yılında 10 ilde 25 kütüphane açıldı. Bu kütüphanelerden 5 bin çocuk yararlanıyor. Yeni kütüphanelerle birlikte projede 2010'un sonunda 70 okulda 25 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum - Kaymakam, Kütüphane Açılışında Çocukları Böyle Uyardı: 'Okumazsanız Çoban Olursunuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement