Erzurum, Oyuncakta Çin'e Rakip Olacak - Son Dakika
Güncel

Erzurum, Oyuncakta Çin'e Rakip Olacak

Erzurum, Oyuncakta Çin\'e Rakip Olacak

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Açıköğretim Fakültesi tarafından Türkiye'de ilk kez 'Uluslararası Oyun ve Oyuncak Kongresi' düzenlendi.

08.05.2015 11:52  Güncelleme: 17:22

Erzurum atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Açıköğretim Fakültesi tarafından Türkiye'de ilk kez 'Uluslararası Oyun ve Oyuncak Kongresi' düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Erzurum'a Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını, sektörde Çin'le yarışacaklarını söyledi.

Kongrenin açılışına İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Vali vekili Ertuğrul Egemen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, yerli ve yabancı akademisyenler ile oyuncak sektöründen iş adamları katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından otel lobisinde geçmişten günümüze kadar üretilen oyuncak sergisi açıldı. Kongreye katılan bilim adamları 34 oturumda, 172 bildirim sunacak.

Açılışta konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, oyun ve oyuncağın toplumların kültürel yapısında önemli materyaller olduğunu belirterek toplumsal ve bilimsel gelişmenin de önemli tetikleyicilerinden biri olduğunu vurguladı.

'OYUN YAŞAMIN HER DÖNEMİNDE'

Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen ise, oyunun sadece çocukluk dönemiyle sınırlı olmadığını, yaşamın her alanında farklı kurgularla insanoğluna eşlik eden bir olgu olduğunu söyledi. Prof.Dr. Özen şöyle dedi:

"Oyunda hayal kurmanın sınırları ortadan kalkarken gelişimin önü de açılır. Oyuncaklar ise kurgusal yaşamda birer araçtır. Oyun insanın kültürel olarak kendini ifade etme biçimidir. Oyuna eşlik eden her oyuncak insana dair ipuçları sunar. Bu bağlamda oyunun sanatsal bir anlatım biçimi olduğu da unutulmamalıdır. Işık, gölge, zeka ve daha bir çok oyun akıl ve düşünce biçimini yansıtır."

'ERZURUM ÇİN'E RAKİP OLACAK'

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bir hafta önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüştüğünü belirterek, Erzurum'a Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurdurma kararı aldıklarını açıkladı.

Dünyanın oyuncak sektörünün Çin'de olduğunu ve sağlıksız oyuncaklar üretildiğini ileri süren Başkan Sekmen, bu konuda Çin'e rakip olacaklarını söyledi.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum, Oyuncakta Çin'e Rakip Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • j.kazım: İşimiz Yalan dolan çapınız yetmez Efkan ın ve sekmen in palavrası.... 0 0 Yanıtla

Advertisement