Esenyurt'a ABD'den Ödül - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'a ABD'den Ödül

Esenyurt\'a ABD\'den Ödül

NASA’nın desteklediği uluslararası robot yarışmasına katılan Esenyurtlu öğrenciler, ürettikleri basketbol oynayan robot ile ABD’den ödülle döndü.

17.05.2014 10:09

NASA'nın desteklediği uluslararası robot yarışmasına katılan Esenyurtlu öğrenciler, ürettikleri basketbol oynayan robot ile ABD'den ödülle döndü.

Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ekibi, ABD Uzay Bilimleri Dairesi NASA'nın destekleriyle Chicago'da düzenlenen 'First Robotics Competition Midwest yarışmasında, Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ekibi "Rookie Inspiration Award" ödülü ile döndü. Öğrencilerin bilime ve keşfetmeye olan ilgilerini artırmak ve teknoloji geliştirmeye odaklanmalarını sağlamak üzere 20 yıldır gerçekleştirilen "First" yarışmalarına her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce okul ve yüzbinlerce genç katılıyor.

Bu yılın ilk organizasyonlarından biri olan First Robotics Competition Midwest'te yarışmaya hak kazanan 53 okuldan 3'ü Türkiye'den katıldı. Bunlar arasında tek devlet okulu statüsünde bulunan Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ülkeye özel bir ödülle kazandırdı.

"ROBOT BASKETBOLCU TAKDİR ALDI"

Borusan Asım Kocabıyık TEML ekibi, NASA TV tarafından açıklanan kurallar ve yarışma kurulunun gönderdiği kit çerçevesinde basketbol oynayan robot geliştirdi. İstanbul'da bulunamayan bazı parçaları da kendi üreten takım, yarışma jürisi ve katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. Ancak robotun öğrenciler ve öğretmenlerin ürettiği parçalarla geliştirilmiş olması yarış kurallarına aykırı olduğu için basketbol maçları başlamadan önce yarışma komitesinin teslim ettiği parçalarla robot yeniden yapıldı. Tüm bu süreçte gösterilen gayret de ekibin diğer ekipler arasında fark yaratmasında önemli rol oynadı. Dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan konuklar basketbol oynayan, robot üreten Türk ekibini takdir etti.

"TAKIM RUHU VE MÜCADELE BAŞARI GETİRDİ"

Yarışma günü Borusan Asım Kocabıyık TEML ekibinin hazırladığı robotun göstermiş olduğu performans öğrenci ve öğretmenlerin başarısını kanıtladı. Defans ve asist yapmak üzere geliştirilen robot, 10 maç boyunca rekabet ederek Kocabıyık TEML takımı "Rookie Inspiration Award" ödülüne layık görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenyurt'a ABD'den Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement