Eskişehir'de Görme Engelliler İçin Yol Düzenlemesi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Görme Engelliler İçin Yol Düzenlemesi

Eskişehir\'de Görme Engelliler İçin Yol Düzenlemesi

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi, görme engellilerin daha rahat yaya kaldırımlarında yürüyebilmesi için 'Hissedilebilir yüzey' uygulaması başlattı.

13.05.2013 17:38

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi, görme engellilerin daha rahat yaya kaldırımlarında yürüyebilmesi için 'Hissedilebilir yüzey' uygulaması başlattı.

Hamamyolu Caddesi'nde yapılan hissedilebilir yüzeyin tanıtımı nedeniyle tören düzenlendi. Törene AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı AK Partili Burhan Sakallı, Görme Engelliler Derneği Başkanı Remzi Korkut ile çok sayıda kişi katıldı.

Odunpazarı Başkanı Burhan Sakallı, görme engellilerin rahat yürümelerini sağlamak amacıyla kentteki bazı sokak ve caddelere ilk etapta 3,5 kilometrelik hissedilebilir yüzey uygulaması gerçekleştireceklerini söyledi. Yüzeyin üzerinde görme engellilerin daha rahat yürüyebileceklerini belirten Sakallı, "Görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, onların önlerindeki engelleri kaldırmak, yaşam standartlarını iyileştirmek ve yaşamlarından keyif alıyor hale getirmek için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Hedefimiz Eskişehir'i engelsiz bir şehir haline getirmektir" dedi.

Milletvekili Ülker Can ile Belediye Başkanı Burhan Sakallı, ellerine görme engellilerin kullandıkları bastonu alıp, gözlerini kapatarak hissedilebilir yüzeyde yürüdü. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Görme Engelliler İçin Yol Düzenlemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement