Eskişehir'de "Vesayete Hayır, Milli İradeye Saygı" Mitingi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de "Vesayete Hayır, Milli İradeye Saygı" Mitingi

Eskişehir\'de "Vesayete Hayır, Milli İradeye Saygı" Mitingi

Eskişehir’de, Kardeşlik Platformu tarafından “Vesayete hayır, milli iradeye saygı” mitingi düzenlendi.

19.01.2014 16:44

Eskişehir'de, Kardeşlik Platformu tarafından "Vesayete hayır, milli iradeye saygı" mitingi düzenlendi.

Odunpazarı Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişinin katılımıyla yapılan miting, mehter takımının gösterisiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden miting de konuşan Eskişehir Kardeşlik Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Altınkaynak, düzenlenen mitingin, şehrin, ülkenin ve ümmetin dirilişine vesile olmasını istediklerini söyledi.

Eskişehir halkının milli iradeye saygı istediğini ifade eden Altınkaynak, "Kardeşlik Platformu olarak her türlü vesayete 'hayır' diyoruz. Bu vesayet, dün askeri vesayetti. Bugün başka bir vesayet şeklinde tezahür ediyor olabilir. Milletin iradesinden başka her türlü vesayeti ret ettiğimizi bu meydandan haykırıyoruz. Bu meydan, Odunpazarı Meydanı da gösteriyor ki; değerli Eskişehir halkı vesayete hayır, milli iradeye saygı istiyor" dedi.

Altınkaynak, Suriyeliler için yardım topladıklarını da belirterek, bugün bir TIR dolusu yardımın yola çıkacağını, 15 gün sonra da ikinci TIR'ın gönderileceğini sözlerine ekledi.

Mitinge destek amacıyla meydana gelen AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan ise mitinge siyaset yapmak için gelmediğini kaydederek, "Bu birlikteliği paylaşmak için buradayım. Biriz, beraberiz, hep beraberiz inşallah" diye konuştu.

Miting, çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcilerinin açıklamaları ve yapılan duaların ardından olaysız şekilde sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Vesayete Hayır, Milli İradeye Saygı' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement