Eskişehir'deki İhaleye Fesat Karıştırıldığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'deki İhaleye Fesat Karıştırıldığı İddiası

Eskişehir\'deki İhaleye Fesat Karıştırıldığı İddiası

Büyükşehir Belediyesinde, bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında görülen davaya devam edildi

10.09.2013 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde, bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında görülen davaya devam edildi.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar S.A, T.G, A.R.E, R.O.T, E.Ş, G.G, K.A, İ.H.Y, M.E, Y.K, K.O, N.S, A.D, N.B, K.A, A.Ü. ve A.F.B ile müşteki sıfatıyla davaya katılmak isteyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Pınar Turhanoğlu, Zihni Çalışkan, Akif Çizmelioğlu ve Ahmet Süzer de hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin söz verdiği Koca, söz konusu ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasının 2010 yılında AK Parti İl Başkanlığı görevini yürütürken Büyükşehir Belediye Meclisinin denetim raporlarında gündeme geldiğini söyledi.

O dönemde konuyla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Koca, "Bu olay Eskişehir'de 'beton yolsuzluğu' olarak gündeme gelmişti. Piyasa değerinin 5-6 katı üzerinde beton alındığı ve belediyenin zarara uğratıldığı iddiası vardı. Bu açıdan Eskişehir halkı adına iddiaların açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz. Dolayısıyla şikayetçiyiz ve katılma talebinde bulunuyoruz" dedi.

Söz hakkı verilen sanıklar ise önceki duruşmalardaki savunmalarının geçerli olduğunu dile getirerek, aynı konuyla ilgili 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaların birleştirilmesini talep etti.

Koca, Turhanoğlu, Çizmelioğlu, Çalışkan ve Süzer'in davaya müdahil olma talebini reddeden mahkeme heyeti, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaların birleştirilmesi için söz konusu mahkemeye yazı gönderilmesini kararlaştırdı.

Duruşma, 26 Eylül'e ertelendi.

Olay

Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Ocak'ta, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişiden 5'i tutuklanmış, 18'i sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Tutuklanan 5 kişi ise bir süre sonra üst mahkemeye yapılan itirazların ardından tahliye edilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de 31 Ocak'ta Cumhuriyet Başsavcısı'nın çağrısı üzerine soruşturmayla ilgili savcıya ifade vermişti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'deki İhaleye Fesat Karıştırıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement