Eskişehir'deki İhaleye Fesat Karıştırıldığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'deki İhaleye Fesat Karıştırıldığı İddiası

Eskişehir\'deki İhaleye Fesat Karıştırıldığı İddiası

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde, bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında görülen davaya devam edildi

19.09.2013 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde, bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında görülen davaya devam edildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin avukatları ile davaya müşteki sıfatıyla katılmak isteyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Pınar Turhanoğlu, Zihni Çalışkan, Akif Çizmelioğlu ve Ahmet Süzer'in avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, milletvekili Koca ve beraberindeki heyetin müşteki sıfatıyla davaya katılma talepleri reddedildi.

Aynı konuyla ilgili 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaların birleştirilmesi konusundaki talepleri de değerlendiren mahkeme heyeti, tüm dosyaların kendilerinde toplandıktan sonra değerlendirilmesini kararlaştırdı.

Duruşma, 18 Aralık'a ertelendi.

Olay

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 28 Ocak'ta, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişiden 5'i tutuklanmış, 18'i sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Tutuklanan 5 kişi ise bir süre sonra üst mahkemeye yapılan itirazların ardından tahliye edilmişti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de 31 Ocak'ta Cumhuriyet Başsavcısı'nın çağrısı üzerine soruşturmayla ilgili ifade vermiş, 10 Temmuz'da da 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık sıfatıyla savunma vermişti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'deki İhaleye Fesat Karıştırıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement