Eskişehir - Minik Kalplerden Çocuk Yuvalarına Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Eskişehir - Minik Kalplerden Çocuk Yuvalarına Ziyaret

Eskişehir - Minik Kalplerden Çocuk Yuvalarına Ziyaret

Minik Kalplerle El Ele Derneği (mika-der) Üyeleri, İşadamı Ali Ağaoğlu ile Birlikte Eskişehir'de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne Bağlı Çocuk Yuvalarını ve Yurtları Ziyaret Etti. Mika-der Başkanı Nesrin Ercan, İşadamı Ali Ağaoğlu'nun Eskişehir'deki Çocuk Yuvalarının Eksikliklerini Giderdiğini Söyledi.

03.07.2010 00:50

Minik Kalplerle El Ele Derneği (Mika-Der) üyeleri, işadamı Ali Ağaoğlu ile birlikte Eskişehir'de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvalarını ve yurtları ziyaret etti. Mika-Der Başkanı Nesrin Ercan, işadamı Ali Ağaoğlu'nun Eskişehir'deki çocuk yuvalarının eksikliklerini giderdiğini söyledi.

Mika-Der Başkanı Nesrin Ercan, dernek üyeleri ve işadamı Ali Ağaoğlu Eskişehir'de ilk olarak valiliği ziyaret etti. Nesrin Ercan ile beraberindekiler vali yardımcıları Ekrem Ballı ve Nahsen Bağdenli ile görüştü. Nesrin Ercan amaçlarının sadece çocuk yuvalarının fiziki şartlarını iyileştirmek değil buralarda kalan çocuklarla gönül bağı oluşturmak olduğunu söyledi. İşadamı Ali Ağaoğlu'nun sponsorluğunda Eskişehir'deki çocuk yuvalarının eksikliklerinin giderildiğini belirten Nesrin Ercan şunları kaydetti: "Amacımız Sosyal Hizmetlere bağlı çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında yaşamak zorunda olan çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirerek eğitim, spor, müzik, tiyatro alanları yanında psikolojik olarak da destek verebilmektir. Hedefimiz Türkiye'de yuva ve yurtlarda yaşayan tüm çocuklara ulaşabilmek ve yaşam şartlarını iyileştirmektir. Hayırsever işadamı Ali Ağaoğlu Tekirdağ ilinden sonra Eskişehir Çocuk Yuvaları ve Yetiştirme Yurtları için de bağışçı oldu. Bu nedenle bir süre önce Mika-Der Yönetim Kurulu üyeleri Eskişehir'e giderek, Erkek Yetiştirme Yurdu, Kız Yetiştirme Yurdu, Halis Toprak Çocuk Yuvası, 7-12 Yaş Çocuk Yuvası ve Yunus Emre Çocuk Yuvası'nı Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar ile birlikte ziyaret ettik. Yapılması gerekenler yerinde tespit edildi. Ardından da tespit edilenler kısa sürede yapıldı. Bugün, yapılanları görmek ve çocukları ziyaret etmek amacıyla Eskişehir'e gelindi."

Eskişehir vali yardımcıları Ekrem Ballı ve Nahsen Bağdenli, Mika-Der Başkanı Nesrin Ercan, dernek üyeleri ve işadamı Ali Ağaoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 0-6 yaş, 7-12 yaş arası çocuk yuvaları ile 100üncü Yıl Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret etti.

İşadamı Ali Ağaoğlu kendisinin bir eğitim gönüllüsü olduğunu belirterek Eskişehir'de çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ali Ağaoğlu şöyle dedi: "Ülkemizin geleceğini sağlam ellere emanet etmek istiyorsak çocuklarımıza iyi bakmalıyız. Çünkü bugünün çocukları yarın ülkemizi teslim edeceğimiz değerlerimizidir. Ben bu ülkede kazanıyorum. Bu ülkenin sosyal yaşamına katkı sağlıyorsam bu, kazandığım paralardan daha mutlu ediyor beni. İyiki yardımsever kuruluşlar var. Her şeyi devletten beklemek lazım. Ekonomik durumu iyi olan insanların çocuklara madde desteğin yanısıra manevi destekte bulunarak onlara aile şefkatini vermeleri gerekir. Kimse öbür tarafa bir şey götürmüyor. Genç nüfusumuz var, bunları iyi eğitmemiz gerekir. Kötülüğün anası cahilliktir. Eğitimli ve kültürlü bir toplum olmamız gerekir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir - Minik Kalplerden Çocuk Yuvalarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement