Etso'dan Afrika'ya Yardım Çagrısı - Son Dakika
Güncel

Etso'dan Afrika'ya Yardım Çagrısı

Etso\'dan Afrika\'ya Yardım Çagrısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Ali Şekerdağ, Doğu Afrika ve Somali'deki açlık felaketi için TOBB tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek verimesini istedi.

11.08.2011 11:40

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Ali Şekerdağ, Doğu Afrika ve Somali'deki açlık felaketi için TOBB tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek verimesini istedi.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Nuri Önal ile meclis üyelerinin de katıldığı toplatıda konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Afrika ülkelerine yardım çağrısı yaptı. Dünyanın en fakir kıtasının Afrika olduğunu belirten Şekerdağ, burada 40 milyonun üzerinde kişinin açlık tehlikesi yaşadığını belirterek, şöyle dedi:

"Afrika'da 40 milyonun üzerinde insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Her 3 Afrikalı'dan 1'i yetersiz besleniyor. Özellikle 2010 yılında Doğu Afrika ülkeleri son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadı. Bu kuraklıkta başta çocuklar olmak üzere binlerce insan yaşamını yitirdi. Kısacası bir insanlık dramıyla karşı karşıya kalındığı kamuoyunca bilinmektedir. Açlık felaketiyle karşı karşıya kalan Afrika ülkesine gerekli yardım ve desteğin sağlanması amacıyla 2 bin 860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile birlikte ve mevzuat hükümleri çerçevesinde 1 aylık süreyi aşmamak kaydıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'yle (TOBB), Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yardım kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanyaya arzu eden tüm vatandaşlarımız ve tüm üyelerimiz katılabilecek. "

Kampanya kapsamında yardımların TOBB'un açtırdığı Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi'ndeki, Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı'na yatırılabileceğini açıklayan Şekerdağ, şunları söyledi:

"Bu hesapta toplanan bağışlar, Ankara Valiliği'nin denetiminden sonra Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı denetimine verilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu yardımı Somali'deki insanlarımıza ulaştıracaktır. Nakdi yardımların yanı sıra sağlıkla ilgili yardımlar da var. Bunlardan kampanya kapsamında kabul edilen diğer ürünler de sıvı yağ, toz şeker, un, makarna, bebe bisküvisi, buğday yarması, tuz ve çocuk maması kabul edilen yardımlardır. Yalnız bunların son kullanma tarihi en az 6 ay kalma şekliyle kabul edilecektir. Asgari yardım miktarı 1 tondur. 1-20 ton yardımlar da odalar ve borsalar tarafından kabul edilecek ve yerine ulaştırılacaktır. " - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Etso'dan Afrika'ya Yardım Çagrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement