Faciaya Kıl Payı - Son Dakika
Güncel

Faciaya Kıl Payı

Faciaya Kıl Payı

İşçinin Uyanıklığı Facianın Önüne Geçti.

09.02.2011 04:40  Güncelleme: 07:53

*Metrobüs durağında çalışma yapan belediye işçilerden biri, kendilerine hızla ve zikzaklar çizerek yaklaşan bir otomobili görerek diğer işçileri uyardı. İşçiler kendilerini metrobüs yoluna atarken, otomobil belediyenin kamyonuna çarptıktan sonra savrularak bariyerlere çarptı.

*"Süper Bariyerler" kaza yapan otomobilin metrobüs durağına girmesini engelledi.

Edinilen bilgiye göre saat 01.30 sıralarında E-5 Karayolu Topkapı'dan Bakırköy istikametine seyir halindeki Ecmer Gül yönetimindeki 34 GK 9612 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybederek, Zeytiburnu Metrobüs Durağı'nda çalışma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonete çarptı. Aşırı hızlı olduğu iddia edilen otomobil çarpmanın etkisiyle savrularak işçiler tarafından yeni montajı bitmiş, bariyere çarparak durabildi. Metrobüs durağında "Süper Bariyer" adı verilen bariyerlerin montajını yapan işçilerden Murat Yıldız, kendilerine doğru hızla ve zikzaklar çizerek gelen otomobili görünce, arkadaşlarını uyardı. Yıldız aracın kendilerine doğru çok hızlı geldiğini, aracı görünce arkadaşlarına haber verdiğini belirterek; " Metrobüs yoluna kendimizi zor attık, o sırada da metrobüsün gelmemesi faciayı önledi" dedi.

HURDAYA DÖNEN ARAÇ İÇİNDEN SAPASAĞLAM ÇIKTI

Kaza sonrası yaralanan Ecmer Gül, işçiler tarafından bariyerlere çarparak hurdaya dönen otomobilden çıkarıldı. İşçiler daha sonra polis, ve sağlık ekiplerine haberdi. Yaralı sürücü Gül, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kısa süre trafiğe kapatılan E-5 Karayolu kaza yapan araçların kaldırılmasından sonra tekrar trafiğe açıldı.

METROBÜS DURAKLARI "SÜPER BARİYER"LER İLE DAHA GÜVENLİ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hergün onbinlerce İstanbullunun kullandığı metrobüs duraklarının güvenliğini sağlamak amacıyla, "Süper Bariyer" uygulamasının çalışmalarına başladığı öğrenildi. İki çelik şerit şeklinde ve daha yüksek olan "Süper Bariyer"ler sayesinde kaza yapan otomobillerin metrobüs duraklarına girmesinin engelleneceği öngörülüyor. En son 04 Şubat'ta bir otomobil, bariyeleri aşıp Zeytinburnu Metrobüs Durağına girmiş ve otomobil içindeki bir kadın hayatını kaybetmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Faciaya Kıl Payı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement