Fatih'te Mısır Protestosu - Son Dakika
Güncel

Fatih'te Mısır Protestosu

Fatih\'te Mısır Protestosu

Mısır’da idam edilmelerine karar verilen 529 kişi için toplanan binlerce vatandaş, Mısır’daki darbe yönetimini protesto için yürüdü.

11.04.2014 17:08

Mısır'da idam edilmelerine karar verilen 529 kişi için toplanan binlerce vatandaş, Mısır'daki darbe yönetimini protesto için yürüdü.

ÖZGÜR-DER ve İHH'nın organize ettiği eylem, Fatih Camii avlusunda kılınan Cuma namazının ardından başladı. Burada üzerlerinde idam edilmelerine karar verilen 529 kişinin isimlerinin yer aldığı dev bir pankart açan eylemciler, daha sonra ellerindeki pankart ve dövizler eşliğinde yürüyüşe geçti. "İstanbul'dan Mısır'a Direnişe Bin Selam" ve "Yaşasın Ümmet Dayanışması" şeklinde sloganlar atan kalabalığın yürüyüşü Saraçhane Parkı'nda son buldu.

Burada topluca Rabia işareti yapan grup, daha sonra Mısır darbe yönetimini protesto etti. Burada katılımcılar adına açıklama yapan ÖZGÜR-DER Başkanı Rıdvan Kaya, "Biz bunları yeni tanımıyoruz. Bunlara kimse şaşırmasın, kimse bu kadarı da olmaz demesin. Darbecilerin hukuku budur işte. 3 Temmuz'da darbe yaptıklarında ortaya koydukları hukuksuzluklar 14 Ağustos'ta Adeviye de yaptıkları katliamlar, sokaklarda insanların üzerine kurşun yağdıranlar. Cezaevi aracında 37 kardeşimizi vahşice boğanlar. Tüm bunlar bu zalimlerin hangi tıynette olduklarını bize göstermişti. ve şimdi bu kararla beraber bir kere daha zulümde sınır tanımadıklarını dünyaya gösterdiler ve tüm insanlık harekete geçti. Bu zalimlerin zulümleri karşısında bütün dünya ayakta ve buradan hele şükür diyoruz, hele şükür" dedi.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kaya, "Hükümet ve muhalefet partilerine bu zulüm karşısında aldıkları tavırlar yüzünden teşekkür ediyoruz. Fakat şunu da soruyoruz. Özellikle muhalefet partilerine şunu soruyoruz. Acaba bu kınamada biraz geç kalmadınız mı? Bu zalimleri lanetlemeniz için 529 idam kararını beklemeniz mi gerekiyor du?. Sizler 3 Temmuz'da darbe yapıldığında bu zalim cuntayı lanetlemeniz gerekmiyor muydu? Halkın seçtiği Muhammed Mursi tutuklanırken, yargılanırken 'bu zulümdür kabul edilemez' diyemediniz mi. Hiç birini yapmadınız. Bilakis Mısır ile ilişkilerimiz bozuluyor dediniz. Ekonomik çıkarlarımız tehlikeye giriyor dediniz ve insanlık onurunu parayla ve menfaatle değiştirdiniz" diye konuştu.

Kaya, "Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak ve bütün ümmet olarak 3 Temmuz'dan beri sokaklardayız ve bu zulme ses çıkarmayanları kınıyoruz. Bugüne kadar bunu yaptık bundan sonra da bunu yapacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı protesto gösterisi, Mısır halkı için yapılan dualarla son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatih'te Mısır Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement