Fatih'te Mursi Protestosu - Son Dakika
Güncel

Fatih'te Mursi Protestosu

Fatih\'te Mursi Protestosu

Mısır’da askeri darbeyle iktidardan indirilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen-idam kararı, bir grup tarafından Fatih Saraçhane Parkı’nda protesto edildi.

17.05.2015 15:49

Mısır'da askeri darbeyle iktidardan indirilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen-idam kararı, bir grup tarafından Fatih Saraçhane Parkı'nda protesto edildi. Grup adına yapılan açıklamada idam kararının darbecilerin çaresizliğini gösterdiği vurgulandı.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür- Der) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu öğlen namazının ardından Fatih Camiinde bir araya geldi. Mısır'da askeri darbeyle iktidardan indirilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını tekbirler ve sloganlarla protesto eden yaklaşık bin kişilik grup ellerindeki Mursi posterleri ve Mısır bayraklarıyla Fatih Saraçhane Parkı'na yürüdü.

Burada grup adında Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya bir basın açıklaması yaptı.

Mısır'da yapılan yargılamanın apaçık bir tiyatro olduğunu ifade eden Kaya, Darbeden sonra yapılan her türlü zulme rağmen müslümanların sindirilemediğini belirtti.

"Müslümanlar kardeşlerimiz belki esir düştüler ama asla teslim olmadılar" diyen Kaya, "Bu karar Mısır'da darbe hukukun nasıl bir ahlaksızlık olduğunu göstermekle kalmıyor, bu zulme suskun kalan bütün dünyanın suça nasıl ortak olduklarını göstermekle kalmıyor aynı zamanda zalimlerin darbecilerin ne kadar çaresiz kaldıklarını gösteriyor" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından bir süre sloganlar atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatih'te Mursi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement