Feke'de Okul Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Feke'de Okul Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Feke\'de Okul Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Adana İl Müdürü 6 İlçe Okul Yöneticilerini Feke'de bilgilendirdi.

04.10.2013 13:34  Güncelleme: 13:33

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ,Aladağ, Feke ,İmamoğlu ,Kozan, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde okullarda müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapan 180 yöneticiyle Feke Lütfiye Ayşe Baytok Yatılı Bölge Orta Okulu salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Adana'nın eğitimdeki son üç yılı masaya yatırılarak bütün yönleriyle değerlendirildiği toplantıda güçlü ve zayıf yönler, fırsat ve tehditler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Yüce önder Atatürk, Türk Milli Eğitimine emeği geçmiş ve ebediyete irtihal etmiş milli eğitim çalışanlarının manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından söz alan Şube Müdürü Ali ATAŞ, ortaöğretim kurumlarımızın 2010,2011,2012 yılları durumlarını istatistiki karşılaştırmalı olarak sunular eşliğinde anlattı.

Adana'nın okullulaşmada Türkiye ortalamasını biraz geçtiği (%0.7) ,Mesleki Teknik eğitimde,Din öğretiminde Türkiye ortalamasının çok altında kalındığını,özel ortaöğretimde ise ortalamanın yakalandığını söyledi.Sınıf tekrarına kalmanın önüne geçilmesi için çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı. Derslik başına düşen öğrenci sayısının 40'tan 38'e düşürülmesine rağmen rağmen 31 olan Türkiye ortalamasının çok gerisinde kaldığı görülmüştür. İkili eğitimde de Türkiye ortalamasının neredeyse iki katı geri durumda olunduğu anlaşılmaktadır. Ortaöğretim pansiyon dolululuk oranının Türkiye ortalamasının üstünde olması,pansiyonlu ortaöğretimin Adana için bir zorunluluk olduğunu göstermesi bakımından önemlidir.YGS ve branş bazında YGS netleri karşılaştırıldığında da Adana'nın Türkiye ortalamasının altında olduğu görülmektedir. Adana'nın dezavantajlı bir göçe maruz kaldığı,iyi yetişmiş Adanalıların başka illere gittiği,daha geri yerlerden daha yetersiz kişileri barındırmak zorunda kaldığı vurgulanan sunu sırasında,ilçeler tek tek değerlendirildi ve zayıf olunan alanlarda daha büyük gayret gösterilmek zorunda olunduğu belirtildi. Önlem olarak zümre çalışmalarına özel önem verileceği, sayısal verilerle ilçelerin son üç yılının sürekli denetim altında tutulacağı, OGS ve YGS değerlendirmelerinin yapılacağı,deneme sınavları ile öğrencilerin sınava hazırlanması sağlanırken,öğretmen ve okulun kendini değerlendirme fırsatı bulacağı üzerinde duruldu.İlçe Milli Eğitim müdürlerinin ilçedeki okul müdürleri ile her ay bir toplantı yapacağı,belgeli,istatistiki bilgili sunular eşliğinde belirlenen hedeflere uzaklığın göz önünde bulundurulacağı ,İl Milli Eğitim Müdürlünün bu çalışmaları takip ve kontrol edeceği belirtildi.

Adana Eğitim Çalıştayı (ABAÇ) sırasında her zümrenin gerçekleştirilebilir hedef olarak ortalamayı en az bir net artırma hedefi koyulduğu belirtildi.

12. sınıfta öğrenci koçluğu getirilecek. 12. sınıf öğrencileri, okulun bütün öğretmenlerine paylaştırılacak ve her öğretmen kendisine düşen en çok 10 öğrencinin her şeyini bilecek. Öğrencinin ailevi durumu,evi,çalışma odası,imkanları,ihtiyaçları bilinecek;okuduğu kitaplar,çözdüğü soru sayısı takip edilecektir. Televizyon karşısında geçirdiği süreden,en sevdiği programa,diziye kadar bütün bilgiler koçlar tarafından not edilecektir.

Her okulda LYS ve YGS'de çıkmış sorular mutlaka çözülecektir.Öğretmenler sınav sitemi hakkında bilgilendirilecek,öğrencileri hazırlayacaklardır.Ders çalışma yöntemleri,Stersle başa çıkma,vb konularda kurs ve seminerler düzenlenecektir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar Mühendisi Can AYTEN, ADABİS modülünün kullanılışını sunu ortamında ayrıntılarıyla anlattı. Okul ve kurmlarının fotoğraflarının çekilmesi,doğru bilgilerle çözüm üretme açısından bu modülün önemi vurgulandı.Kurum bilgiler,şifre değiştirme,duyuru,eğitim tedbirleri,faaliyet,günlük,norm,okullar hayat olsun,elektrik-su bilgileri,projeler modüllerinin kullaımı örneklerle anlatıldı.

Devamsızlık ve disiplin olaylarını asgari düzeye çekme eylem planı hakkında bilgiler yine sunular eşliğinde Rehber öğretmen Hilal TAMTÜRK tarafından anlatıldı.Öğrenci devamsızlığı ve disiplin suçlarının önlenmesinde öğrenci-öğretmen-veli ve okul idaresi işbirliğinin zorunluluğunu vurgulayan TAMTÜRK,öğrenci devamsızlık ve disiplin olayları takip komisyonları kurulacağını,risk grubunun anket,disiplin kurulu kararları vb yollarla belirleneceğini ve ev ziyaretleri yapılacağını belirtti.Okullar takip eden ayın ilk iki iş gününde eylem planı ile ilgili çalışmaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderecek,İlçeler de İl'e gönderecektir.Eylem planının Mart 2013-Haziran 2016 arasındaki 40 aylık dönemde uygulanacağı belirtildi.

Adana genelinde 415 okula bakım onarım yapıldığını, bunun %41'e tekabül ettiğini dile getiren Şube Müdürü İlkdem KARAASLAN,bu kalemde gelen bütün ödeneklerin kullanıldığını belirtti. Onarım taleplerinin MEBBİS ortamında alınacağı, gereksiz yazışmalara sebebiyet verilmemesi hatrılatıldı.

Okuma yazma kurslarında büyük başarı kazandığımızı anlatan Şube Müdürü Metin ERDOĞAN, hedefin önce okuma yazma, sonra sırasıyla ilkokulu,ortaokulu, liseyi bitiren,hatta üniversiteye yerleşmiş ve mezun olmuş bireyler olduğunu belirtti.0-18 aile eğitimi kurslarının mutlaka açılması gerektiği belirtildi.

Adana ilinin temel eğitim durumu hakkında bilgiyi Şube Müdürü Volkan CANATAN anlattı. Okul öncesinde istenilen orana ulaşamadık diyen CANATAN, ilkokul ve ortaokullarda devamsızlıklarla mücadele edilmesini istedi.e-okul bilgi girişlerinin zamanında ve aksatılmadan girilmesinin istedi.

Müdür başyardımcılarının ve müdür yardımcılarının heyecan ve merakla beklediği İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Selamet, yöneticilere çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kaybettiğimiz zamanları telafi etmek için geç saatlere kadar çalışmalıyız,diyen müdürümüz,kendisini ve Valimizi buna örnek gösterdi.Atatrük'ün "Tatbik eden karar verenden daha güçlüdür" sözüne atıfta bulunarak ortaya koyduğumuz ve önemsedimiz projeleri siz uygularsanız ancak hedefe ulaşabiliriz, dedi.

Dünyaya öğretmenler yön veriyor diyen Müdürümüz, eski nesillere göre daha bencil olduğumuzu,böylece ihmal ettiğimiz boşlukları başkalarının doldurduğunu söyledi.Boşluklar dershaneleri doğurdu, başka zararlı gruplarca dolduruldu,bu yüzden boş alan bırakmamak zorundayız ,dedi. Birbirimizi desteklemeli, boşluklarımızı yine biz doldurmalıyız, yenildik ama ezilmedik dönemi bitti diye devam etti.Başla-kontrol et-düzenle organizasyonu içerisinde hedefe kilitlenmeliyiz.Özgüven içerisinde liderlik rolümüzü gerçekleştirmeliyiz,dedi. Statümüz ne ise o alanda kendimizi sürekli geliştirmeliyiz,kendimizi okula ve eğitime adamalıyız,diye devam etti.

8.sınıflarda bir dönemde iki yazılı sınavının 1.si, üç yazılı yapılıyorsa 2.si Bakanlık tarafından ortak sınavla gerçekleşecektir.27-28 Kasım tarihlerinde yapılacak bu sınavlar sırasında okullar tatil edilmeyecektir,dedi.Matemeaik,Türkçe,Fen ve Teknoloji, Sosyal BilgileriDin Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce,İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinde yapılacak bu sınavlarda alınan puanların %70'i ile tüm derslerden ortalama notun %30'u OÖGP olarak değerlendirilecektir,dedi.Ortak sınava bir nedenle giremeyen öğrenciler,İlin belirleyeceği bir okulda sınava alınacaktır diyen Müdürümüz öğrencilerin tamamının kendi sıralarında olacakları ortak sınava katılmaları için gayret harcayalım,dedi.

Bilgilendirme toplantısı, dilek ve temennilerin alınması, soruların cevaplandırılması ile devam etti. Tufanbeyli'den bir müdür yardımcısı, ilk kez bir il müdürü, bizi muhatap alıyor, dinliyor ve sadece bize hitap ediyor,duygulandım,heyecanlandım,bize yıllar sonra bu duyguyu yaşattığınız için teşekkür ederim,dedi.İl Müdürümüz de eğitimde rol alan her bireyi önemsediğini,bu tür çalışmayı okul müdürleri ile yaptığını,müdür yardımcısı ve müdür başyardımcıları ile ikinci toplantı olduğunu belirtti.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'in, toplantıya katılıp bizim hedefimize odaklandığınız için okullarımızda görev yapan müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı arkadaşlarım olarak sizlere,bize böyle bir ortam hazırlayan Feke İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Lütfiye Ayşe Baytok YBO okul idaresine teşekkür ediyorum,dedi.

Lütfiye Ayşe Baytok YBO Müdürlüğünce hazırlanan öğle yemeği ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Feke'de Okul Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement