Fethiyeli İngilizlerden örnek davranış - Son Dakika
Güncel

Fethiyeli İngilizlerden örnek davranış

Fethiyeli İngilizlerden örnek davranış

Fethiye'de yaşayan bir grup İngiliz, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde bulunan köpek kulübelerinin bakım ve tamiratını yaptı.

11.10.2013 18:02

Fethiye'de yaşayan bir grup İngiliz, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde bulunan köpek kulübelerinin bakım ve tamiratını yaptı.

Dalaman Bülüşlü mevkisinde bulunan Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki 600 köpeğin yaşadığı kulübeler, Fethiye'de yaşayan İngilizler tarafından tamir edildi.

Rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, merkezin çok sayıda kedi ve sokak hayvanının barındırıldığı ve bakımının yapıldığı önemli bir yer olduğunu söyledi.

Kış aylarında sokak hayvanlarının barınacak yerlerinin önemine dikkati çeken Yılmaz, "Fethiye'de sürekli olarak ikamet eden İngiliz vatandaşlarımız toplu bir şekilde organize olarak buraya gelmişler. İngilizlerin, hayvanların kışa daha rahat girmeleri için barınakların onarım ve tamiratında gönüllü olarak çalışması örnek bir davranış. Ben sizlerin de aracılığıyla kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

İngiliz gönüllülerin, kulübelerin tamiri, yenilenmesi ve yeni kulübelerin çakılması konusunda çok başarılı bir çalışma yaptıklarını kaydeden Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de "Fethiyeli İngilizlere" teşekkür etti.

Grup adına konuşan Clive Ward, bazı arkadaşlarının barınak sorumlusu Türkan Dağdelen ile iletişime geçmesiyle böyle bir yerin olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Sokak hayvanları için böyle bir yerin yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Ward, şöyle konuştu:

"Burası çok güzel bir yer. Biz de kendi aramızda burası için ne yapmamız gerektiğini düşündük. Türkan Hanım ile iletişime geçtik ve kulübelerin acil tamire ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bugün burada kulübelerin tamiratı ve yerleştirilmesi için toplandık. Böylece hayvanlar kışa daha rahat girebilecekler. Ayrıca kendi aramızda para topladık. Bu paranın bir kısmıyla gerekli malzemeleri aldık. Bir kısmıyla da kuru mama alarak Türkan Hanıma teslim ettik."

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla Temsilcisi ve HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen de İngilizlerin kendisiyle iletişime geçtikten sonra kulübelerin tamiri için toplu bir şekilde geldiklerini, onarılması gereken kulübelerin tamiratlarının yapıldığını dile getirdi.

Muhabir: ALİ RIZA AKKIR

Yayınlayan: Murat Aslan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fethiyeli İngilizlerden örnek davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement