Fetö Okulları Yabancı Ajanlara Ev Sahipliği Yapmış - Son Dakika
Güncel

Fetö Okulları Yabancı Ajanlara Ev Sahipliği Yapmış

Fetö Okulları Yabancı Ajanlara Ev Sahipliği Yapmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili 221 sanık hakkında hazırlanan çatı iddianamesinde, terör örgütünün Türk cumhuriyetlerinde açtığı okullarda diplomatik pasaportlu CIA...

09.03.2017 10:25

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili 221 sanık hakkında hazırlanan çatı iddianamesinde, terör örgütünün Türk cumhuriyetlerinde açtığı okullarda diplomatik pasaportlu CIA ajanlarını I·ngilizce o¨gˆretmeni olarak istihdam ettiği belirtildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin giriş bölümünde, örgütün tanımlanması yapıldı. Bu bölümde FETÖ'nün uluslararası tes¸kilat, yabancı devlet ve istihbarat servisleriyle ilis¸kisine de yer verildi.

Yabancı u¨lke istihbarat servislerinin, Tu¨rkiye merkezli olarak du¨nyanın 160 u¨lkesinde faaliyet go¨steren ve Pensilvanya'dan yo¨netilen FETÖ'yü kontrol ettiği ve Türkiye'ye karşı kullandığı belirtilen iddianamede, örgütün kod isimler kullanması, üyelerinin belli sürelerle telefon numaralarını değiştirmesi, bilinmesi gerekenler ve tedbir prensipleri gibi uyguladığı yöntemlerin, örgu¨tu¨n bir veya birkac¸ devletin istihbaratının s¸emsiyesi altında oldugˆunun göstergesi olarak nitelendirildi.

Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in, Tu¨rkiye'nin ABD, I·srail ve digˆer gu¨c¸lu¨ u¨lkelerle sorun yas¸adıgˆı her olaydan sonra Türkiye'yi haksız gören açıklamalarına dikkat çekilen iddianamede, Mavi Marmara baskını, Adana'da durdurulan tırlar, hava sahasını ihlal eden Rus uc¸agˆının du¨s¸u¨ru¨lmesi ve Uludere olaylarında go¨sterilen tutum ve davranıs¸ların, yabancı devletlerin hedefinde yer alan kurum ve kurulus¸ların, bas¸ka devletler lehine etkisiz kılınmasına yo¨nelik faaliyetlere örnek olarak verildi.

CIA'de bir do¨nem Tu¨rkiye istasyon şefi olarak da go¨rev yapan, eski CIA Bas¸kan Yardımcısı ve ABD'deki önemli düşünce kuruluşlarından Rand Corporation'da danıs¸man olarak go¨revli Graham Fuller'in, Gu¨len'in ABD'den ikamet izni alabilmesi ic¸in referans olduğu bilgisi de iddianamede yer aldı. Fuller'in "Siyasal I·slam'ın Gelecegˆi" kitabında teşekkür ettiklerinin arasında örgütün elebaşının bulunması, Tu¨rkc¸e'ye c¸evrilen "Yeni Tu¨rkiye Cumhuriyeti" adlı kitabında da Gu¨len hakkındaki o¨vgu¨ dolu ifadelerinin olması FETÖ'nin kimlere hizmet ettiğinin göstermesi açısından önemli bir delil olarak nitelendirildi.

Lobi şirketleriyle Türkiye karşıtlığı anlaşması

İddianamede, terör örgütünün yabancı istihbarat servisleriyle irtibatının çok açık olduğuna dikkat çekilerek, örgütün Bru¨ksel'de bir lobi şirketiyle anlaştığı, ABD'de lobi şirketlerine para verildiği, ABD'deki seçim kampanyalarına bağışlar yaptığı ve senatörlerden bazılarının "gezi" adı altında Tu¨rkiye'ye getirip gu¨ç gösterisinde bulundukları belirtildi.

FETÖ'nün Belçika'daki lobi şirketiyle anlaşmasında Tu¨rkiye'yi Avrupa u¨lkeleri nazarında suc¸lu durumda go¨sterip Avrupa Birligˆi'nin Tu¨rkiye'ye baskı uygulamasını sağlamayı amaçladığı kaydedildi.

İddianamede, Tu¨rkiye'de toplanan himmet paralarının bir bölümünün ABD'deki kiliselere bagˆıs¸landığına, senato¨r ve bas¸kan sec¸imlerine bol bagˆıs¸ yapılarak maddi destek verildiğine dikkat çekildi. ABD'li senato¨r ve devlet adamlarının gezi masraflarının kars¸ılandığı aktarılan iddianamede, bunların kars¸ılıgˆında örgu¨tu¨n u¨st du¨zey sorumluları ve örgu¨t u¨yelerine ABD tarafından vize kolaylıgˆı sagˆlandığı bildirildi.

Terör örgütünün yapılanmasına ilişkin araştırma ve görüşlerin de aktarıldığı iddianamede, FETÖ'nün Tu¨rk cumhuriyetlerindeki okullarında, diplomatik pasaportlu CIA ajanlarını I·ngilizce o¨gˆretmeni olarak istihdam ettiği bilgisine yer verildi.

İddianamede, terör örgütünün yabancı u¨lkelerden destek alabilmek ic¸in onlarla iş birligˆi ic¸inde olduğu da kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö Okulları Yabancı Ajanlara Ev Sahipliği Yapmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement