Fetö Terör Örgütü ile Mücadele - Son Dakika
Güncel

Fetö Terör Örgütü ile Mücadele

Fetö Terör Örgütü ile Mücadele

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, "Devletin politikası dışında, devlet üniversitesi olarak farklı bir şey söyleyemeyiz.

05.10.2016 12:21

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, "Devletin politikası dışında, devlet üniversitesi olarak farklı bir şey söyleyemeyiz. Emniyetin ve savcılığın yürüttüğü soruşturma hakkında dışarıdan bir şey söylemenin doğru olmadığını söylemek isterim." dedi.

Hoşcoşkun, İzmir Gazeteciler Platformu tarafından İzmir'deki basın kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Ege Üniversitesi Konukevinde organize edilen kahvaltılı toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Hoşcoşkun, Üniversitenin kent için önemine değinerek, yeni yönetim olarak katılımcı ve şeffaf bir anlayışı benimsediklerini ifade etti.

Ege Üniversitesinin tüm fakültelerinin bilimsel çalışmalarına destek verdiklerini dile getiren Hoşcoşkun, her türlü teknolojik imkanı ve alt yapıyı üniversiteye kazandırmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Hoşcoşkun, Üniversiteyi bilimle anılır bir hale getirmek için her türlü diyaloğa açık olduklarını ifade etti.

Hoşcoşkun bir gazetecinin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Ege Üniversitesi yapılanmasına yönelik operasyonlar düzenlendiğini, görevden uzaklaştırmaların yaşandığının hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatının ve savcılığın birlikte yürüttüğü ortak çalışma. Direk emniyet ve savcılığın uhdesinde olan bir çalışmaya ilişkin bir şey söyleme durumunda değilim. Devletin politikası dışında, devlet üniversitesi olarak farklı bir şey söyleyemeyiz. Emniyetin ve savcılığın yürüttüğü soruşturma hakkında dışarıdan bir şey söylemenin doğru olmadığını söylemek isterim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö Terör Örgütü ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement