Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mısır'da - Son Dakika
Güncel

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mısır'da

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mısır\'da

Abbas, Arap Birliği'nden eski Filistin Devlet Başkanı Arafat’ın ölümünün araştırılması için alınan "komisyon kurma kararı"nın hayata geçirilmesini istedi

11.11.2013 18:58

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölümünün araştırılması ve konunun takip edilmesi için Arap Birliği'nin 2012 Eylül ayında aldığı "uluslararası soruşturma komisyonu kurma kararı"nı hayata geçirmesini talep etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyesi Saib Ureykat, başkent Kahire'de gerçekleşen Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Abbas arasındaki görüşmenin ardından Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya yaptığı açıklamada, Abbas'ın Arabi'ye," Arafat'ın zehirlenerek hayatını kaybettiğini gösteren uluslararası raporların bulunduğunu hatırlattığını" bildirdi.

Ureykat, Ulusal Soruşturma Komisyonu Başkanı Tümgeneral Tevfik el-Tayravi'nin bütün tıbbi raporlar hakkında Arap Birliği'nin kuracağı komisyona bilgi vermesine karar verildiğini de aktardı.

Abbas - Arabi görüşmesinde ayrıca, 19 Kasım'da Kuveyt'te düzenlenecek "Afrika - Arap Zirvesi"nde, Arap Barış Girişimi Komisyonu'nun bir toplantı düzenlenmesinin de kararlaştırıldığı kaydedildi.

- İsrail'le barış görüşmeleri

Saib Ureykat, İsrail-Filistin arasındaki barış görüşmelerine ilişkin de İsrail'in yaptığı suikastların, Gazze ablukası, baskınlar ve yeni Yahudi yerleşim yerleri inşasının, İsrail'in "barış görüşmelerinin bu noktaya gelmesinin sorumlusu" olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Mısır ziyareti kapsamında, geçici Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, İstihbarat Birimi Başkanı Muhammed et-Tuhami ve Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib ile de biraraya gelen Abbas, Kahire'de 3 gün süren temaslarının ardından Filistin'e hareket etti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement