Garanti Bankası, "Otcqx® Adr 30 Index" Listesinde - Son Dakika
Güncel

Garanti Bankası, "Otcqx® Adr 30 Index" Listesinde

Garanti Bankası, "Otcqx® Adr 30 Index" Listesinde

Garanti Bankası, "OTCQX® ADR 30 Index" listesinde yer almaya hak kazanan tek Türk firması oldu.

05.05.2014 15:49

Garanti Bankası, yatırımcıların daha güçlü bir yatırım endeksi talebini karşılamak üzere başlattığı "OTCQX® ADR 30 Index"inde yer almaya hak kazandı.

Garanti Bankası açıklamasına göre, Banka, OTC Markets Group Inc.'in BNY Mellon işbirliğiyle hazırladığı "OTCQX® ADR 30 Index" listesinde yer almaya hak kazanan tek Türk firması oldu.

Yeni endeks, OTCQX Piyasası'nda işlem gören, piyasa değeri, hacim ve likiditesine göre sıralanan, en üst düzey 30 Depo Sertifikası'nı içeriyor. "OTCQX® ADR 30 Index" listesine girmeye hak kazanan tek Türk şirketi Garanti, Adidas, AXA, Allianz, BNP Paribas, BASF, Danone, Repsol, Heineken, Volkswagen AG, Deutsche Telecom AG ve Roche Holding Ltd. gibi dünya markalarının yanında yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "OTCQX® ADR 30 Index"ine dahil olmanın, Garanti Depo Sertifikaları için sunduğu fırsatların kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "OTCQX Piyasası'nın, menşei Amerikan olmayan şirketler arasından sadece üst düzey finansal standartları ve etkin bilgi akışını sağlayanları kabul eden OTCQX International Premier kısmında yer almamızda, 'Yatırımcı İlişkileri' stratejimiz önemli rol oynadı" dedi.

Ergun Özen, süregelen üst düzey finansal standartlara bağlılıklarının ve yatırımcılarla şeffaflığın, tutarlılık ve sorumluluk temelli etkin bilgi akışına dayanan ilişkileri sonucunda, Garanti'nin bu uluslararası ligde yeni bir seviyeye yükseldiğini ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti Bankası, 'Otcqx® Adr 30 Index' Listesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement