Gaziantep - İsrailli Yöneticiler Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - İsrailli Yöneticiler Hakkında Suç Duyurusu

Gaziantep - İsrailli Yöneticiler Hakkında Suç Duyurusu

Gaziantep'te, Mavi Marmara Gemisinde Bulunan 5 Gönüllü, İsrail Devleti Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.

07.06.2010 21:13

GAZİANTEP'te, Mavi Marmara gemisinde bulunan 5 gönüllü, İsrail devleti hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ile gemide gönüllü olarak bulunan Şerif Niziplioğlu, Mehmet Şükrü Özberber, Gönül Acar, Yusuf Özçoban ve Yılmaz Akbulut bugün sabah adliyeye gelerek, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres başta olmak üzere 7 İsrailli yetkili hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyusunun ardından grup adına açıklama yapan Mazlum-Der Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alkış, İsrailli yetkililerin, saldırıda birçok suça karıştıklarını belirterek, bu nedenle insanlığa karşı işlemiş oldukları bu suçtan dolayı cezalandırılmalarının şart olduğuna söyledi. Alkış, "Dünyanın hemen her yerinde kamu vicdanında mahkum olan işgalci İsrailli yöneticilerin hem ulusal hem de uluslararası yargı tarafından takip edilmeleri ve yargılanmaları mutlaka sağlanmalıdır. Yaptıkları yanlarına kÔr kalmamalı, kötü bir örnek olarak başka zulüm ve haksızlıklara zemin hazırlamamalıdır. Yüzyıldır devam eden Filistin'deki işgal, kan ve gözyaşı insanlığın büyük bir ayıbı olarak önümüzde durmaktadır. Bu ayıbın ortadan kaldırılması için herkesin çaba göstermesi gereklidir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - İsrailli Yöneticiler Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement