Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: Nusayrat Mülteci Kampında bulunan bir camiye düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılar var. - Son Dakika
Güncel

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: Nusayrat Mülteci Kampında bulunan bir camiye düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılar var.

Gazze\'deki İçişleri Bakanlığı: Nusayrat Mülteci Kampında bulunan bir camiye düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılar var.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: Nusayrat Mülteci Kampında bulunan bir camiye düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılar var.

18.10.2023 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen "Filistin-İnsanlık Sınavı" konulu panelde, İsrail'in el-Ehli Baptist Hastanesi başta olmak üzere Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar ele alındı.

Genç Müslümanlar Derneği tarafından düzenlenen panelde, dernek sekreteri Sanadin Voloder, Orta Doğu'da yaşananları kronolojik sıralamayla ele aldıklarını söyledi.

Voloder, "Filistin topraklarının ele geçirilmesi 75 yıldır devam ediyor. Bu akşam buradan verdiğimiz mesaj şudur; Filistin halkının kendini savunma hakkı vardır, daha doğrusu kendi vatanlarını savunma hakkı vardır. Direnişlerinin terör olarak gösterilmesi asla söz konusu olamaz zira, mevzubahis olan kendi hayatlarını ve vatanlarını korumaktır." ifadesini kullandı.

Jeopolitik analiz uzmanı Osman Softic de Filistin'de son yaşananların "her sınırı aştığını" belirterek, "Gazze ise fiilen 17 yıldır kuşatma altında ve orada yaşayan insanlar İsrail'in insafına bırakıldı. Şimdi de tüm dünyanın İsrail'in yanında yer aldığını görüyoruz. Filistinli kurbanlar ise sanki yoklarmış gibi davranılıyor." diye konuştu.

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıyı "doruk noktası" olarak niteleyen Softic, "Daha üzücü olan ise uluslararası kurumların İsrail'in suçlarını kınayacak gücü henüz kendilerinde bulamamaları. Çatışmalar tek taraflı yaşanıyor gibi gösterilmeye çalışılıyor, her zaman olduğu gibi. ABD ve diğer Batılı ülkeler İsrail'in tarafında duruyor. Bu da ne yazık ki uluslararası hukuk ve sistemin ahlaki açıdan büyük yenilgisini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Softic, İsrail'in birçok kez Gazze'deki hastane ve okullara saldırı düzenlediğini anımsatarak, "Yaşananlar insani bir felaket ve aynı zamanda uluslararası kurumların vicdanında büyük bir leke." dedi.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 304'ü asker 1405 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin 478 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 64 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1300 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 10 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, 1 gazeteci, 2 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Son olarak, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: Nusayrat Mülteci Kampında bulunan bir camiye düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılar var. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement