Geçitli Patlamasında Ölenler İçin Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Geçitli Patlamasında Ölenler İçin Anma Töreni

Geçitli Patlamasında Ölenler İçin Anma Töreni

Hakkari'nin Geçitli Köyü'nde 3 yıl önce minibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği patlama bölgesinde, bu yıl da anma programı düzenlendi.

16.09.2013 18:42

Hakkari'nin Geçitli Köyü'nde 3 yıl önce minibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği patlama bölgesinde, bu yıl da anma programı düzenlendi. Anma töreninde, yakınlarını kaybedenler gözyaşları içinde olay yerine karanfil bıraktı.

Anma törenine aralarında İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ve Avukat Rojbin Tuğan Kalkan'ın da bulunduğu heyet ve ölenlerin yakınları katıldı. Anmanın yapıldığı alanda konuşan ve ölen 9 kişinin yakını olan Cahit Erol, olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen faillerin ortaya çıkarılmadığını söyledi. Farklı olayların kısa sürede aydınlatıldığını belirten Erol, "16 Eylül 2010 tarihinin üzerinden 3 yıl geçti. Ben patlamada 2'si evladım olmak üzere ailemden 9 kişiyi kaybettim. Görüşmediğim kimse kalmadı. Herkes bana 'bir ay içinde failleri buluruz' demişti. Ama maalesef kimse bir şey yapmadı" dedi.

"SORUŞTURMADA TATMİN EDİCİ BİR İLERLEME YOK"

Yıllardır ailelerin avukatlığını yapan Rojbin Tuğan Kalkan ise devletin yıllardır failleri bulmadığı gibi tazminatta da komik bir karara imza attığını belirterek, "Bundan 3 yıl önce yaşanan patlama sonrası başlatılan soruşturma devam etmektedir. Soruşturma ile ilgili bizler ve aileyi tatmin edecek bir sonuç çıkmış değildir. Devletin başka yerlerde yaşanan bir olayı aydınlatmada gösterdiği hassasiyeti burada da göstermesini bekliyoruz" dedi. Devletin tazminat belirlemedeki yöntemine göre üç insan bir hurda parçası bile etmiyor. Olayda pert olan hurda minibüse 30 bin 500 lira değer biçerken, yaşamını yitiren kişilerden birisi için 8 bin lira, bir diğeri için 12 bin lira ve başka bir can için de 22 bin lira değer biçerek, üç insanın bir hurda kadar değerli olmadığını resmen belirlemiş oldu. Bu durum çok iç acıtıcı bir durum" diye konuştu.

"YARGI GÖREVİNİ YERİNE GETİRMELİ"

Olayın takipçisi olacaklarını belirten İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, "Bu tür olayları her zaman kınadığımız gibi bu olayı yapanları da kınıyoruz. Devletin en azından bu ve benzer katliamları yapanların cesaretinin kırılması için bu olayın faillerinin ortaya çıkarması gerekmektedir. Eğer yargı samimi ise bu olayın faillerini ortaya çıkararak, görevini yerine getirmeli" dedi.

Anma töreni patlamanın meydana geldiği bölgeye karanfillerin bırakılmasıyla son buldu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geçitli Patlamasında Ölenler İçin Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement