Genç Doku Mayıs Sayısında Yakın Tarihi Anlatıyor - Son Dakika
Güncel

Genç Doku Mayıs Sayısında Yakın Tarihi Anlatıyor

Genç Doku Mayıs Sayısında Yakın Tarihi Anlatıyor

Gençdoku dergisi, Mayıs sayısında sayfalarını ‘Tarihi Sen Yaz!’ diyerek ‘bugünü doğru anlamak için dünü doğru okumanın ve yakınlaştıkça uzaklaşan tarihimize ait bilgi belge ve yorumların yeniden gözden geçirilmesinin gereğine’ dair vurgulara ayırdı.

16.05.2014 10:44

Gençdoku dergisi, Mayıs sayısında sayfalarını 'Tarihi Sen Yaz!' diyerek 'bugünü doğru anlamak için dünü doğru okumanın ve yakınlaştıkça uzaklaşan tarihimize ait bilgi belge ve yorumların yeniden gözden geçirilmesinin gereğine' dair vurgulara ayırdı.

Dergide dikkat çeken bölümlerden biri Yakın Tarihe Uzak Kalma adı altında 21-25 Nisan tarihleri arasında Sosyal Doku Vakfı'nda yapılan birçok önemli araştırmacının katıldığı seminerden sunulan kesitler. Hilafetin ilgasından Cumhuriyetin kuruluşuna, Lozan'dan Menemen'e ve 28 Şubat'a kadar yakın tarih ele alınarak okuyucuya bilgi veriliyor.

Gençdoku dergisinin Mayıs sayısında, Sultan Abdülhamid'in eğitim alanındaki teşebbüsleri ve aşiret mektepleri, 31 Mart, Menderes, bir yakın tarih direnişçisi Aliya da farklı yönüyle ele alınıyor. Marşların ürettiği özgürleşme bilincinin silahlı mücadeleden daha etkili olduğunu belirten Çeçen Sanatçı İmam Alim Sultan'ı da Selçuk Küpçük anlatıyor.

FSM Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Halil İbrahim Kutluay da ilmin ve alimlerin fazileti hakkında ve tarihte iz bırakmış soylu ruhları anlatan romanlarıyla gençlerin ilgi odağı haline gelen yazar Fatih Duman ile bir yazarın yolculuğuna dair iki güzel söyleşi yer alıyor dergide bu ay. Gençdoku'nun mayıs sayısında ayrıca, TV ekranlarında son günlerin dizisi Yedi Güzel Adam'a dair değerlendirmeler yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genç Doku Mayıs Sayısında Yakın Tarihi Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement