Bakan Kılıç: Türkiye Artık Çok Büyük Hedeflerin Ülkesi - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: Türkiye Artık Çok Büyük Hedeflerin Ülkesi

Bakan Kılıç: Türkiye Artık Çok Büyük Hedeflerin Ülkesi

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Türkiye, hayal eden bir ülke değil. Türkiye, hedef koyan ve koyduğu bu hedef doğrultusunda koşan bir Türkiye." dedi.

20.02.2014 23:50  Güncelleme: 00:23

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Artık Türkiye, sadece hayal eden bir ülke değil. Türkiye, hedef koyan ve koyduğu bu hedef doğrultusunda koşan bir Türkiye" dedi.

Bazı açılışlara ve programlara katılmak üzere Samsun'a gelen Bakan Kılıç, Atakum ilçesindeki spor yatırımları yapılması planlanan arazide inceleme yaptı.

Ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ünitesi'ndeki Cyber Knife (sanal bıçak) cihazının tanıtım törenine katılan Kılıç, hastanelerin standartlarının üst seviyede olmasının önemli olduğuna değindi.

Türkiye'de kamu ve özel sağlık kurumlarında 10 Cyber Knife cihazı bulunduğuna dikkati çeken Kılıç, "Sadece kamu ve özelde toplam 10 tane olan Cyber Knife'lardan birinin Samsun'da olması, bizim için çok sevindirici bir unsurdur. Ancak şunu da söylemek istiyorum, inşallah kullanımı çok yüksek olmaz. Teknolojinin insana hizmet etmesi noktasındaki en büyük adımlarından birisidir Cyber Knife. Çok ciddi bir teknolojidir. Şu anda burada bulunan cihazımız Cyber Knife'lar arasındaki en gelişmiş olanı" diye konuştu.

Konuşmasının ardından diğer protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesen Bakan Kılıç, cihazı inceledi.

- Samsun 2012 Yılı Vergi Rekortmenleri ödül töreni

Daha sonra Samsun SMMM Odası Cemal Yeşilyurt konferans salonundaki 2012 Yılının Vergi Rekortmenleri ödül törenine katılan Kılıç, "Sizler bu milletin ve ülkenin geleceğe daha emin adımlarla yürümesi için maddi anlamda elinizden geleni yapıyorsunuz ve üstünüze düşen sorumluğu yerine getiriyorsunuz. Bu, gerçekten taktir edilmesi gereken bir duruştur" sözleriyle konuşmasına başladı.

Türkiye'nin artık çok büyük hedeflerin ülkesi olduğunu anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bizler önümüzdeki yıllar içinde cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023 yılında inşallah dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi olma hedefiyle yürüyen bir ülkeyiz. Bu hedefler sizlerle gerçekleşecek. Bu hedefleri bizim gerçekleştirmemiz ancak ve ancak sizlerin, gece gündüz çalışmasıyla fedakarlık yapmasıyla bizlerle beraber yürümenizle bizlerin de size her türlü desteği vermemizle olabilecek. Ama şu da önemli ki artık Türkiye, sadece hayal eden bir ülke değil. Türkiye, hedef koyan ve koyduğu bu hedef doğrultusunda koşan bir Türkiye. Siyasi iktidarın iradesinin en sağlam şekilde tecelli ettiği, milletten aldığı vekaleti, milletten aldığı sorumluluğu hiçbir şekilde yerde bırakmamak için gece gündüz çalışan bir iktidarın bu noktadaki hedeflerine, inanıyorum ki sizler de katılıyorsunuz."

- 30 Mart yerel seçimleri

Türkiye'nin seçim süreci içinde olduğunu anımsatarak, bu süreçte seçim ekonomisi uygulamadıklarını vurgulayan Bakan Kılıç, "Bakın, bir seçim sürecindeyiz ama bir seçim ekonomisi uygulamıyoruz. Eskiden hatırlayın, Türkiye Cumhuriyeti devletinde seçim olduğu zaman seçim ekonomileri uygulanırdı. Mülki idare amirleri, siyasi partiler, farklı noktalarda, seçim ekonomisinde hareket etme noktasında talimatlar alırlardı. Bizde seçim ekonomisi yok" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, "Hiç bir zaman şüpheniz olmasın. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti devletinin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Milletten aldığımız emaneti hiçbir zaman yere düşürmeyeceğiz, biz bunlara ant içtik ve bu böyle olacak" dedi.

Bakan Kılıç, Juventus'la karşılaşması olan Trabzonspor'a da başarı diledi.

Kılıç, konuşmasının ardından 2012 yılı kurumlar vergisi, gelir vergisi ve gayrimenkul sermaye iradı rekortmenleri ile 2012'de en fazla matrah beyan eden serbest meslek birincilerine plaket verdi.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayınlayan: Mustafa Yıldız

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: Türkiye Artık Çok Büyük Hedeflerin Ülkesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement