Gerçeker'den 28 Şubat Yorumu - Son Dakika
Güncel

Gerçeker'den 28 Şubat Yorumu

Gerçeker\'den 28 Şubat Yorumu

Yargıtay Eski Başkanı Hasan Gerçeker, 28 Şubat soruşturması hakkında konuştu: Yargı ne gerektiriyorsa o!

25.04.2012 14:58  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Eski Başkanı Hasan Gerçeker, 28 Şubat süreci kapsamında devam eden soruşturma ve beraberindeki tutuklamalar hakkında, "Yargı ne gerektiriyorsa adalet ne gerektiriyorsa kendi mecrasında devam edecek" dedi.

Yaşar Üniversitesi Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen "Hukukta Kariyer Günleri" konulu panele konuşmacı olarak katılan Yargıtay Eski Başkanı Hasan Gerçeker, panel öncesinde basın mensuplarının 28 Şubat süreci soruşturmasına yönelik sorularını yanıtladı.

Süreç hakkında 40 yıllık hukukçu kimliğine dayanarak gerekenlerin yapılması gerektiği konusunda açıklamada bulunan Gerçeker; şöyle konuştu: "Eski bir hukukçu olarak bu konularda birşey söyleme şansına sahip değilim. Yargı ne gerektiriyorsa adalet ne gerektiriyorsa kendi mecrasında devam edecek. Bizim arzu ettiğimiz bütün çabamız hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı kuvvetler ayrılığının ilkeleri bütün kurumlarıyla hayata geçsin biz bunu istedik. Bütün meslek hayatım boyunca da ben adaletin en iyi ve en erken şekilde gerçekleşmesi çabası içinde oldum.

Tabi şimdi de emekliliğim için de aynı şeyleri söylüyorum. Anayasamızda, kanunlarda bu konular zaten belli. Hakimlerimiz de savcılarımız da mutlaka o kurallara göre gereğini yapacaktır. Onun dışında birşey söyleme şansına sahip değiliz"

Hükümet ve muhalefet arasında soğuk rüzgarlar estiren süreç hakkında iktidar ve muhalefet kanadından çeşitli görüşlerin olabileceği görüşünde bulunan Gerçeker; şunları söyledi: "40 yıl meslek hayatım oldu. Yargıtay başkanlığı sırasında da demin söylediğim ilkeler doğrultusunda doğru olan şeyleri söylemeye çalıştık. Bunlar olur. Demokratik sistemde, iktidar birşey söyleyecek, muhalefet birşey söyleyecek, tartışılacak değerlendirecek en iyi şekilde vatandaşlarımız insanlarımız değerlendirecek. Kafalarında onlar değerlendirecek bu tür şeyleri."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gerçeker'den 28 Şubat Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement