Göller'e Büyükşehir Eli - Son Dakika
Güncel

Göller'e Büyükşehir Eli

Göller\'e Büyükşehir Eli

Bursa Büyükşehir Belediyesi, son dönemde ciddi bir çevre kirliliğine maruz kalan Uludağ göller bölgesine el attı.

09.09.2011 11:34

Uludağ'daki göller, belediye çevre koruma ve itfaiye ekiplerince temizleniyor.

Belediye ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü işbirliği ile bölgeye motorlu taşıt ulaşımı kısıtlanacak..

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın doğal su kaynaklarını barındıran Uludağ Göller bölgesinde yaşanan çevre kirliliği için harekete geçti. Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Talat Müftüoğlu ile birlikte bölgeye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göllerin çevresinin ve iç kısımlarının temizliği konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gerekli desteği vereceklerini ancak bölgenin kirlenmemesi için gerekli önlemlerin de alınması gerektiğini bildirdi.

Kilimli Göl ve Kara Göl'de incelemelerde bulunan Başkan Altepe, Uludağ'ın, 100'den fazla manastırı, endemik bitkileri ve ekolojik sistemiyle Bursa için çok özel bir değer olduğunu ifade etti. Bursa'nın turizm kenti olması için çalıştıklarını ve bu kapsamda Uludağ'da da yapılması gereken çok şey olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Öncelikle temiz tutmalıyız, korumalıyız, yaz spor aktivitelerine açmalıyız. Uludağ'ı dünyaya sunmalıyız" dedi.

"Destek için buradayız"

Uludağ'da yetkinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Bursa su kaynaklarını barındıran bu bölgenin temizliği ve koruması konusunda her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bursalılara bu güzellikleri göstermek istediklerini kaydeden Başkan Altepe, "Bu güzellikleri herkesin görmesi için temizlik ve arama kurtarma ekiplerimizle bölgeye geldik. Gerek göl içinde gerekse çevresinde temizlik yapacağız. Bilindiği gibi burada yetki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nündür. Biz kendilerine her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Doğaya karşı saygılı olunmalı

Başkan Altepe, bölgedeki kirlenmenin özel araçlarla göl kenarına kadar çıkılmasından kaynaklandığının hatırlatılması üzerine ise, "Buraya gelenlerin öncelikle doğaya karşı saygılı olması gerek. Elbette, buraya yürüyerek gelinmesi de önemli bir unsur. Ben bu gölleri bugüne kadar en az 10 kez ziyaret ettim, her seferinde Oteller bölgesinden veya Sarıalan'dan yürüyerek ulaştım. Bu güzelliği tatmak isteyenlerin yürüyerek ulaşması gerek. Özellikle de, belli bir mesafeden sonra mutlaka yürünmeli" dedi.

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Talat Müftüoğlu ise, Türkiye'nin kalıcı karı olan ender bölgelerinden biri durumundaki Uludağ'ın özenle korunması gerektiğini kaydetti. Müftüoğlu, "Türkiye'deki 104 endemik türden 32 tanesi Uludağ'da. Sakallı akbabadan kara kartala ve kelebeklerine kadar özel bir ekolojik sistem. Dünyaya mal olmuş böyle özel bir ortamı korumalıyız. Toplumun tüm kesimlerine görev düşüyor. Bu bölgeyi koruma bilincini yaymalıyız. Buraya motorlu taşıt çıkmamalı. Ulaşımı engelleyecek tedbirleri alacağız" dedi.

Başkan Altepe ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Müftüoğlu daha sonra Kilimli gölün çevresinde inceleme yaptı. İncelemelerde; Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Bahattin Kuşoğlu ve Park Bahçeler Müdürü Zeynep Toyranlı ile çevre mühendisleri de katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Göller'e Büyükşehir Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement