"Göreceksin 135 Vekil El Kaldıracak" - Son Dakika
Güncel

"Göreceksin 135 Vekil El Kaldıracak"

"Göreceksin 135 Vekil El Kaldıracak"

BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarına CHP lideri de katıldı.

04.12.2012 14:23  Güncelleme: 18:52

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "TOKİ olarak dolandırıldık" sözlerini hatırlatarak "Bakan sonra 'Başbakan arayıp fırça attı' diyor. Buradan Bakan'a söylüyorum. Sana telefonda kim dikkatli konuş diyorsa devleti soyduran odur" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Siyaset kurumu çözüm üretemiyorum diyorsa sorun üreten kuruma dönüşmüştür. Sorunun karmaşıklığı bizi yıldırmamalı. Sorunun üzerine aklımızı kullanarak gideceğiz. Biz sorumluluk üstlenen bir partiyiz. İktidar partisi bizden daha fazla sorumluluk üstlenen partidir. Siyasi aklımızı kullanmazsak şiddet önümüze geçer. Çözümsüz hiçbir sorun yoktur, siyaset aklın işidir.

KONFÜÇYUS'TAN ÖRNEK VERDİ

Konfüçyus şöyle der: "Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur geri kalan her şey onun etrafında döner." Adalet kavramı milletin vicdanını yansıtır. Bizde fıldır fıldır dönen adalet var.

Yoksulluğun olduğu bir ülkede gelir dağılımı adaletinden söz etmeyecek miyiz? Çocukların yatağa aç girdiği bir ülkede adaletten nasıl söz edeceğiz. Nerede bir liste yapılsa Türkiye sonlarda. Neden böyle bir tablo çıkıyor.

"BENİ KİM YÖNETİYOR?"

Önce yurttaş olarak soru sormayı öğreneceğiz. Bu ülkede adalet neden eksik? Beni kim yönetiyor? Verdiğim vergiler nereye gidiyor? Demokrasi soru sormakla başlar.

Fitre, kurban, zekat paralarını yiyenlerin kol gezdiği yerde nasıl adaletten bahsedeceğiz. Adalet kavramına değindim, gelmek istediğim nokta şu. Yolsuzluk yapanlar gücünü nereden alıyor?

"SANA KİM DİKKATLİ KONUŞ DİYORSA DEVLETİ SOYAN ODUR"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar TOKİ olarak dolandırıldıklarını Meclis'te itiraf ediyor. Sonra Başbakan Bakan'ı arıyor ve "Yazılı metnin dışına çıkma. Dikkatli konuş" diyor. Buradan Bakan'a söylüyorum. Sana telefonda kim dikkatli konuş diyorsa devleti soyduran odur.

Nazım'ın çok güzel bir şiiri var. "Abidin bana mutluluğun resmini yapabilir misin?" diyor. Bende bu iki Erdoğan'a soruyorum bana yolsuzluğun resmini yapabilir misin?

"KÜRSÜ HARİÇ TÜM DOKUNULMAZLIKLARA KARŞIYIZ"

Dokunulmazlıklar konusunda en ilkeli tavrı ta en başından beri sergileyen tek parti CHP'dir. Söylediğimiz çok açık. Kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılması gerekir.

Neden korkuyoruz. Yargı zaten senin elinde yeri geldiğinde belki talimat vereceksin belki bizi de hapse atacaklar. Ama demokrasi uğruna bedel ödemekten hiçbir CHP milletvekili çekinmeyecektir.

Dokunulmazlıkları adam gibi getir göreceksin 135 milletvekili el kaldıracaktır.

"TERÖRİSTLE KUCAKLAŞMAYI KABUL ETMİYORUZ"

Teröristlerle kucaklaşmayı asla kabul etmiyoruz doğru da bulmuyoruz. Ama bir soruyu soruyorum: Bunlar Venezuela' mı kucaklaştılar. Orada Başbakan yok muydu?

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Göreceksin 135 Vekil El Kaldıracak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement