Güney'in Cep Telefonunda MİT'in Numarası Kayıtlı - Son Dakika
Güncel

Güney'in Cep Telefonunda MİT'in Numarası Kayıtlı

Paris'te 3 PKK'lı kadını öldüren Ömer Güney'in telefonunda kayıtlı olan 13 numaradan birinin MİT'e ait olduğu ortaya çıktı.

20.02.2014 11:31  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşı gazetesinin haberine göre, Fransa Adalet Bakanlığı, tetikçi Ömer Güney'in telefonunda kayıtlı bulunan 5'i sabit, 8'i mobil olan 13 numaranın kimlere ait olduğunu Türkiye'ye sordu. Ancak Ankara, "Dosya  hazırlıyoruz" diyerek cevap vermedi. Fransa'nın yolladığı belgedeki numaraları  inceleyen gazete, şoke edici bir gerçeğe ulaştı. Güney'in telefonda rehberinde 0442... ile  başlayan numara MİT Erzurum Bölge Başkanlığı'na ait. Üstelik bilinmeyen numaralar servisi 118 80'e böyle kayıtlı.

SAVCILIĞIN SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

9 Ocak 2013'te Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen üç PKKlı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez soruşturması Paris Savcılığı tarafından araştırılmaya devam ediyor. Suikastlara ilişkin soruşturmayı yürüten Paris Savcılığı, cinayetin tutuklu şüphelisi Ömer Güney ile ilgili Türkiye'ye gönderdiği bilgi edinme yazısında, Güney'in üstünde bulunan Nokia marka, hatsız cep telefonunda kayıtlı numaraları sordu.

BİLİNMEYEN NUMARALAR SERVİSİNE KAYITLI 

Karşı gazetesinin Paris savcılığının yazısında yer alan 0442 numaralı telefonun kime ait olduğu ile ilgili bilinmeyen numaralar servisi 118 80'den yaptıgı sorgulamaya "Emniyete bağlı Milli İstihbarat Teşkilatı" cevabı verildi.

FATURA İSTENİYOR

Fransa Adalet Bakanlığı'nın gönderdiği istinabe belgesi 3 bölümden oluştu. İlk bölümde Güney soruşturması hakkında bilgi veren Fransız makamları ikinci bölümde Güney'in 29 Kasım ile 21 Aralık 2012 tarihleri arasında kullandığı 0538 274 ... numaralı telefon  hattinın  inceleme sonuçlarını belirtti. İstinabe belgesine göre Ömer Güney en çok, 0538 274 numaralı hat ile görüştü. Fransız yetkililer bu numaranın kimliğini ve detaylı faturasını istedi. Belgede bu numara ile irtibatlı olan 0533  1..  ve 0212  7..  numaralı hat kullanıcılarının 30 Ağustos 2012  ile 20 Ocak 2013  tarihleri arasında Fransa'da oldukları belirtildi. Belgede bu  numaraların da  sık görüştüğü numaralar belirtildi ve kimlik bilgileri istendi.

MİT ERZURUM BÖLGE BAŞKANLIĞI NUMARASI

Raporun en çarpıcı telefon numarası ise 4'üncü sayfada yer aldı. Paris savcılan Ömer Güney'in evinde bulunan NOKİA marka telefonun rehberinde 13 kayıtlı numara buldu. 5'i sabit hat, 8'i cep telefonu hattına ait numaralardan birisi şoke edici bir  adrese çıktı. Fransız savcılarının istinabe belgesinde belirttifti  0442 2... numaralı telefonun sahibi MİT Erzurum Bölge Baskanlığı çıktı. Ömer Güney'in bu numarayı neden rehberinde tuttuğu, hiç iletişim kurup kurmadığı ise bilinmiyor.

AİLESİ HAKKINDA BİLGİ

İstinabe belgesinin son sayfasında Fransız savcılar, Türk makamlarından Güney'in  ailesi hakkında bilgi istedi. Ömer Güney'in eski eşinin herhangi bir klinikte tedavi görüp görmedigini öğrenmek isteyen savcılar, zanlının Türkiye'deki banka hesaplarını  ve para giriş çıkışlarını, pasaport bilgileri üzerinden giriş çıkış kayıtlarını, Türkiye'de güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü olup olmadığının bildirilmesini talep etti. Fransız makamlarının taleplerine halen Adalet Bakanlığı'ndan bir cevap verilmedi. (Kaynak: Karşı Gazetesi)

Güney\'in Cep Telefonunda MİT\'in Numarası Kayıtlı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Güney'in Cep Telefonunda MİT'in Numarası Kayıtlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement