Gürçeşme'deki Cinayet Sanıklarına Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Gürçeşme'deki Cinayet Sanıklarına Hapis Cezası

Gürçeşme\'deki Cinayet Sanıklarına Hapis Cezası

İzmir'de, eğlence merkezi çıkışında yaşanan kavgada iki kişiyi öldüren, bir kişiyi de yaralayan sanığa 46 yıl, yardım eden sanığa ise 21 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

01.12.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, ocak ayında eğlence merkezi çıkışındaki kavgada, pompalı tüfekle 2 kişiyi öldürdüğü, 1 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık 46 yıl, yardım eden sanık ise 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde güvenlik önlemli altında görülen duruşmaya, "Kasten adam öldürme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet " suçlarından üçer kez müebbet ve 2 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Cenk Tuzlu, Orhan Bulut ve tarafların avukatları katıldı.

Sanıklar, suçu birbirlerinin üzerilerine atarken, Cenk Tuzlu'nun avukatı Özlem Balım, "Ölenler müvekkilimin yüzüne tokat atıp, tükürmüş. Olay sırasında kendisi uyuşturucu madde kullanmış ve bunun etkisiyle kendinde değil. Üzerine suç yüklenmek istenmektedir. Müvekkilimin beraatini ve tahliyesini talep ediyorum "dedi.

Sanık Orhan Bulut'un avukatı Hakan Emin Hüseyin de müvekkilinin, müşteki Mehmet Kolaman'ın önüne geçip kendini siper ettiğini, Cenk Tuzlu'nun ateş edeceğinden habersiz olduğunu, suçu işlemediğini ve beraatini istediklerini söyledi.

Sanıkların son sözlerinin sorulmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Cenk Tuzlu'ya iki kişiyi öldürmek, bir kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından üç kez müebbet hapse çarptırıldığını, hafif tahrik indirimini uygulayarak cezanın 46 yıla düşürüldüğünü açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Orhan Bumut'a ise önce öldürmeye yardım suçundan, tahrik indirimini de  uygulayarak 21 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Karar açıklandıktan sonra sanık yakınları duruşma salonunda arbede çıkardı. Polis, tarafları güçlükle ayırarak adliye dışına çıkardı.

-Olay

Gürçeşme semtinde, 5 Ocak günü bir eğlence merkezinde iki grup arasında başlayan ve sokakta süren kavga sonunda Halil Tunç (29) ve Cengiz Levent (26) silahla vurularak öldürülmüş, Erkan Arslan (28) ağır yaralanmıştı. Olayın failleri olduğu ileri sürülen Cenk Tuzlu ve Orhan Bulut kaçtıkları otomobilde yakalanmış, gözaltına alınan şüphelilerden Orhan Bulut ölenlere Cenk Tuzlu'nun ateş ettiğini, Tuzlu ise olanları hatırlamadığını söylemişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürçeşme'deki Cinayet Sanıklarına Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement