Haber Oldu, Hayatı Değişti - Son Dakika
Güncel

Haber Oldu, Hayatı Değişti

Haber Oldu, Hayatı Değişti

Doğuştan iki kolu olmayan Beytullah Eroğlu, ayaklarıyla yazı yazması televizyon haberi olunca bir yüzme antrenörü tarafından fark edildi Antrenör Osman Çullu tarafından yüzme sporuna başlatılan Eroğlu, yurt içinde ve dışında aldığı madalyalarla engelli sporculara örnek oluyor Eroğlu: "Katılacağım Avrupa.

13.03.2014 11:39

HİKMET FARUK BAŞER - Doğuştan iki kolu olmayan Beytullah Eroğlu, ayaklarıyla yazı yazması televizyon haberi olunca bir yüzme antrenörü tarafından fark edildi. Tesadüfen başladığı yüzme sporunda kendini geliştirerek yurt içinde ve dışında önemli başarılara imza atan Eroğlu, 2014 Avrupa Şampiyonasında, tüm branşlarda madalya almayı hedefliyor.

Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor" Projesi eğitim programı için Kayseri'ye gelen Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-10 Ağustos tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonasının hazırlıklarına devam ettiğini söyledi.

Doğuştan kolları olmayan Eroğlu, amcası eski Milli Güreşçi Şeref Eroğlu'nun spor yaşamındaki başarısını örnek aldığını, engeline rağmen çalışarak bugünlere geldiğini anlattı.

Lise son sınıfta bilgisayar bölümünde okuduğunu anlatan Eroğlu, okul döneminde günde 4 saat, tatillerde ise 7 saat yüzdüğünü dile getirdi.

Yüzmeyi çok sevdiğini ifade eden Eroğlu, "İnanarak çalışarak bugünlere geldim. Kendime güveniyorum. 3-10 Ağustos'ta Hollanda'da Avrupa Şampiyonası var. Çok iyi hazırlanıyorum. Orada yakalayacağım yeni başarılar, bir kez daha engelli olanların da elleri olmayanların da büyük başarılar gösterebileceğine örnek olacak" diye konuştu.

- Yaşamı habere konu olunca hayatı değişti

Yüzmeyle tanışma serüveninin ayaklarıyla yazı yazmasının haberlere konu olmasıyla başladığı anlatan Eroğlu, şunları  kaydetti:

"Ayağımla yazı yazmam haber olmuştu. Televizyonlarda beni gören antrenör Osman Çullu benimle ilgilenerek yüzmeye başlamamı istedi. İlk önce tereddüt ettim, 'iki kolu olmayan biri nasıl yüzer' diye. Bana özel bir bot hazırlandı. 6 yıl can simidiyle yüzmeyi öğrenmeye çalıştım. Dünya şampiyonasında yüzenleri gördükçe benim de azmim arttı. 2007 yılında Karadeniz Oyunları'nda ilk kez can simidimi çıkararak yüzdüm. 2008 yılında Slovakya'da uluslararası yarışmada çok küçük bir farkla ikincilik alarak ülkemize döndüm. 2010 yılında ilk kez milli mayoyu giydim. Türkiye tarihinde ilk kez dünya şampiyonasında final yüzdüm. Bu bizim ilk finalimizdi. Bundan önce Türkiye tarihinde final yüzen engelli ya da engelsiz hiçbir yüzücü olmamıştı. 2011 yılında Avrupa Şampiyonu oldum. Orada kazandığım şampiyonlukla ilk kez ülkemize engelli sporlarında madalya getirdim. Kanada'da yapılan Dünya Şampiyonasında 7 salise ile 4'üncü oldum. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda da 7'nci olarak Türkiye'ye hep ilkleri yaşattım."

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un sporcusu olan Eroğlu, kendisi gibi engelli olan insanlara hayata küsmemelerini, özellikle yetenekleri olan bir branşla hayata tutunmaları tavsiyesinde bulundu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haber Oldu, Hayatı Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement