Hakkari'de Ağaçdibi Şelalesinin Yol Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Ağaçdibi Şelalesinin Yol Sorunu Çözülüyor

Hakkari\'de Ağaçdibi Şelalesinin Yol Sorunu Çözülüyor

-hakkari'nin Ağaçdibi Köyü'nde, köyle aynı adı taşıyan şelale, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte seyrine doyumsuz bir manzara sunuyor.

17.05.2012 13:01

-hakkari'nin Ağaçdibi Köyü'nde, köyle aynı adı taşıyan şelale, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte seyrine doyumsuz bir manzara sunuyor. Yol sorun bulunan şelaleyi gezen BDP'li Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri, bunu en kasa zamanda çözmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

Hakkari il merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve Sümbül Dağı'nın eteklerindeki tepelerden akan 60 metre yüksekliğe sahip Ağaçdibi Şelalesi, bahar ayları ile birlikte en güzel günlerini yaşıyor. Seyrine doyumsuz bir manzara sunan ve her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan şelalenin en büyük sorunu ise yolsuzluk. Yol sorununu yerinde görmek üzere şelaleyi gezen Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri Ahmet Korkmaz, Özçelik Yıldız, Selahattin Kurt ve İsa Bor, buraya 1 kilometrelik bir yol yapılacağını, bu sorunu en kısa zamanda çözmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

İl Genel Meclis üyesi Korkmaz, şelalenin turizme kazandırılması gerektiğini belirterek, "Hakkari'nin Berçelan Yaylası, Cilo-Sat Dağları ve buna benzer doğal güzelliklere sahip bölgeler turizme kazandırılmalı. Bunun için de ödenek gerekiyor. İnsanlar gelip burada dinleniyor. Buranın yol sorunu var. Bunu da en kısa zamanda yetkililerle görüşüp çözüme kavuşturacağız" dedi.

BD-(FE/AAA) - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Ağaçdibi Şelalesinin Yol Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement