Hakkari İHD Hakkari Şubesi, Hasta Tutuklulara Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Hakkari İHD Hakkari Şubesi, Hasta Tutuklulara Dikkat Çekti

Hakkari İHD Hakkari Şubesi, Hasta Tutuklulara Dikkat Çekti

İHD Hakkari Şubesi, dünya insan hakları günü nedeniyle basın açıklaması yaparak hasta, tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarına dikkat çekti.

11.12.2015 14:37  Güncelleme: 14:43

İHD Hakkari şubesi basın açıklamasıyla hasta tutuklulara dikkat çekti

İNSAN Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, 10 Aralık dünya insan hakları günü nedeniyle basın açıklaması yaparak hasta, tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarına dikkat çekti.

Hakkari Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu önünde yapılan basın açıklamasına, Hakkari Belediye Eş Başkan vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve STK temsilcileri katıldı. Basın açıklamasını İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut okudu. Akbulut, 300'ü ağır toplam 756 hasta tutuklunun hapishanelerde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek,"Duvarların arkasındaki hasta mahpusların seslenişini duydunuz mu? İnsanlık tarihinin en karanlık mekanları her zaman hapishaneler olmuştur. Hapishanelerde yaşatılan bu zulüm uygulamaları vicdan sahibi herkesin gözünü hapishane duvarlarına çevirmesini sağlamıştır. Eğer vicdanınız varsa, bu ülkede duvarların arkasındaki işkenceyi, çığlığı haykırışı duyabilirsiniz. Sadece hapishanelerin duvarlarına kulak vermemiz ülkemizdeki demokrasi ve insan haklarının gerçek durumunu gözler önüne sermektedir. Türkiye'deki infaz anlayışı insani olmayan bir yaklaşım üzerine kuruludur. Hapishanelerin fiziki yapısı, infaz koşullarının yarattığı olumsuzluklar, özellikle tecrit uygulamasının fiziki ve psikolojik etkileri artık herkes tarafından bilinmektedir. Mahpuslar beslenme, hijyen, sağlığa ulaşım hakkı gibi en temel haklarından, insani yaşam standartlarından yoksun biçimde yaşamak zorunda bırakılmaktadırlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari İHD Hakkari Şubesi, Hasta Tutuklulara Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement