Hasta Kabulü İçin Hemşire Ataması Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Hasta Kabulü İçin Hemşire Ataması Bekleniyor

Hasta Kabulü İçin Hemşire Ataması Bekleniyor

Konya'da Beyhekim Sağlık Kampüsü içerisinde yapımı tamamlanan AMATEM'in faaliyete geçmesi için hemşire ataması beklendiği bildirildi.

07.03.2013 12:32  Güncelleme: 15:44

AMATEM'in bağlı bulunduğu Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Dursun Odabaşı, kampüs içerisinde atıl vaziyette bulunan 3 katlı binanın sivil toplum örgütü olan 'Konya Platformu' ve hastanenin imkanlarıyla restore edilerek alkol ve madde bağımlılarının tedavi merkezi haline getildiğini söyledi. Yapımı 1,5 yıl süren ve 1 milyon lira harcanan binanın hizmete hazır olduğunu belirten Prof. Dr. Odabaşı, tek eksiklerinin hemşire olduğunu kaydetti. Tesisin bir otel konforuyla döşendiğini ifade eden Prof. Dr. Odabaşı şunları söyledi

Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı'ndan hemşire statüsündeki memurlar AMATEM için görevlendirilmişti. Ama bunların ataması ilgili birimlerin ihtiyacından dolayı durduruldu. Bunun için faaileyitimize başlamayı ertelemek zorunda kaldık. Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden de görevlendirme yapmamız mümkün değil. Çünkü burada da hemşire sıkıntısı çekiyoruz. Şu anda tesisi açmak için tek eksiğimiz hemşire. 30 yatak kapasiteli tesiste şu an da sadece 2 hemşire görevli. 7 gün 24 saat vardiyeyi sağlayabilmek için en az 16 hemşireye ihtiyacımız var. Eğer hemşire ataması yapılırsa mart ayı içerisinde hizmete açabiliriz. Alkol ve madde bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin müracaatları oluyor, maalesef hasta kabul edemiyoruz.

KONYA'DA MADDE BAĞIMLISI ÇOK FAZLA

Bir bağımlı hastanın tedavi süresinin en az 6 hafta olduğunu kaydeden Prof. Dr. Odabaşı, hizmet vermeye başladıklarında ise talep çok olduğu için randevulu sistemle tedavilerin gerçekleşeceğini kaydetti. Konya'da alkol ve madde bağımlılarının çok olduğunu ifade eden Prof. Dr. Odabaşı, Konya merkezde alkol ve uyuşturucu kullanılmı çok fazla. Bu maddelerin kullanımı orta ve lise çağındaki çocuklar kanalıyla yayılıyor. Genç aklıyla, hevesle günlük heyecanlarla yaşadıkları için bu tip tuzaklara kolay düşüyorlar. Bir kısmı da özentiyle bu işin içine düşüyor. Yaşı büyük olanları da profesyonel satıcılar alıştırıyor. Bunun için özellikle lise ve ortaokul çağındaki çocuklarımız tehlikede. Okullarımızda bu konuda eğitimlere ağırlık verilmesi gerekiyor. Özellikle özendirici değil, tiksindirici eğitim vermek lazım dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasta Kabulü İçin Hemşire Ataması Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement