Hatay'da Semt Pazarına Buzdolabı Zorunluluğu - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Semt Pazarına Buzdolabı Zorunluluğu

Hatay\'da Semt Pazarına Buzdolabı Zorunluluğu

Antakya Belediyesi vatandaşların sağlığını korumak amacıyla semt pazarlarında süt ve süt ürünleri satışına buzdolabı kullanma zorunluluğu getirdi.

12.07.2016 16:59

Antakya Belediyesi vatandaşların sağlığını korumak amacıyla semt pazarlarında süt ve süt ürünleri satışına buzdolabı kullanma zorunluluğu getirdi. Tüm pazarlara elektrik ve altyapı malzemesi desteği sağlayan Antakya Belediyesi ekipleri, pazarcılara da beyaz önlük dağıtarak daha hijyenik bir ortamda satış yapılmasını sağlıyor.

Antakya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde sıkı denetimler ile yürütülen hizmet hakkında yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlçemizde bulunan semt pazarlarında açıkta satılan süt ve süt ürünleri, yumurta vb. hayvansal gıdalar Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'nin talimatları ile 10 santigrat derecenin altında soğutuculu dolaplarda muhafaza edilerek satılmaya başlandı. Dış ortamın etkilerine karşı (toz, toprak, haşere, bakteri) çok duyarlı olan bu tür gıdaların açıkta ve sıcak ortamda satışı beraberinde insan sağlığı açısından birçok tehlikeyi getirmektedir."

- Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Semt Pazarına Buzdolabı Zorunluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement