"Havalı" Engelli Askerler - Son Dakika
Güncel

"Havalı" Engelli Askerler

"Havalı" Engelli Askerler

Eskişehir'deki 1.Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı 1.Ana Jet Üs Komutanlığında temsili askerlik yapan 20 engelli, kınalı elleriyle silah tuttu, askerlik yemini etti ve ailelerine mektup yazdı.

13.05.2013 13:14

Eskişehir'deki 1. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı 1. Ana Jet Üs Komutanlığında temsili askerlik yapan 20 engelli, kınalı elleriyle silah tuttu, askerlik yemini etti ve ailelerine mektup yazdı.

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında 20 engelli, aileleriyle 1. Ana Jet Üs Komutanlığına geldi. Engelliler, görevli personelin yardımıyla önce asker kıyafetlerini ve botlarını teslim aldı.

Daha sonra tören alanına geçen engelli askerlere bir süre askeri eğitim verildi, selam verme öğretildi. Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen kına gecelerinde ellerine kına yakılan engelliler, eğitimin ardından düzenlenen törende asker yemini etti. Temsili askerlikte engelliler, ailelerine mektup da yazdı.

1. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Yüksel, yemin töreninin ardından yaptığı konuşmada, üssün ilkelerin öncüsü ve Türk havacılığının beşiği olduğunu kaydetti.

Temsili askerlik uygulamasına katılanlara seslenen Yüksel, şöyle konuştu:

"Silah, bayrak ve namusumuzun üzerine yemin ederek gerektiğinde vatan için canınızı seve seve feda edeceğinize söz verdiniz. Sizler bu kutsal görevi yerine getirmek üzere ant içerek göreve başlamış bulunmaktasınız. Bu görevi bir vatan borcu bilip katılmanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Her Türk asker doğar, her anne ve baba çocuklarının asker olmasını gönülden ister. Bugün asker ocağına gönderdiğiniz kınalı kuzularınız için bu dileğinizin gerçekleştiğine hep beraber şahit olduk. Çocuklarınız artık bu şerefli yuvanın birer ferdi ve Atatürk'ün askerleri oldular. Onlarla gurur duyabilirsiniz."

Temsili askerliğe katılan engelliler, hatıra fotoğrafı da çektirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Havalı' Engelli Askerler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement