Haziran Ayında Sanayi ve Hizmet Sektörü Hız Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Haziran Ayında Sanayi ve Hizmet Sektörü Hız Kaybetti

Haziran Ayında Sanayi ve Hizmet Sektörü Hız Kaybetti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreter Yardımcısı Akif Demirbaş, Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verilerini bugün İzmit'te açıkladı.

30.06.2015 11:50

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreter Yardımcısı Akif Demirbaş, Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verilerini bugün İzmit'te açıkladı. Demirbaş, sanayi ve hizmet sektörlerini içeren SAMEKS Bileşik Endeksi'nin Haziran ayında 7.06 puan azalarak 50.49 değerine indiğini söyledi.

MÜSİAD Kocaeli Şubesi'nin organizasyonuyla SAMEKS verileri Müsiad Kocaeli Şubesi'nde açıklandı. Açıklamaya Müsiad Genel Başkanı Vekili Nazım Özdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Akif Demirbaş ve  Kocaeli Şube Başkanı Celal Ayvaz ile üyeler katıldı.

SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜ HIZ KAYBETTİ

Haziran ayında sanayi ve hizmet sektörünün hız kaybettiğini belirten MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Akif Demirbaş, sanayi ve hizmet sektörlerini içeren SAMEKS Bileşik Endeksi'nin Haziran ayında 7.06 puan azalarak 50.49 değerine indiğini söyledi. Demirbaş, şöyle dedi:

"Endekste gözlenen bu azalışta sanayi sektörünün 7.81 puan, hizmet sektörünün ise 6.75 puan hız kaybetmesi etkili olmuştur. Bununla beraber SAMEKS Haziran ayındaki 50.49 değeriyle 50 baz puanın üzerinde yer alarak ekonomik canlılığa işarat etmiştir."

"SANAYİ SEKTÖRÜ 51.69 DEĞERİNE DÜŞTÜ"

Sanayi endeksinin azalma gösterdiğini söyleyen Akif Demirbaş konuşmasını söyle sürdürdü:

"SAMEKS Sanayi endeksi Haziran ayında önceki aya göre 7.81 puanlık bir azalış göstererek 51.69 değerine düşmüştür. Bilhassa üretim alt endeksinde görülen 10.88 ve istihdam alt endeksinde görülen 9.71 puanlık azalışın, bu düşüşteki en önemli rolü oynadığı görülmektedir. SAMEKS Hizmet Endeksinin Haziran ayında bir önceki aya göre 6.75 puan azalarak 50 puana inmiştir. İş hacmi 9.45 puan, istihdam 7.35 puan ve tedarikçilerin teslimat süresi 6.43 puan alt endekslerinde görülen azalışlar Hizmet Endeksi'ndeki düşüşün en önemli etkenleri olarak karşımıza çıkmaktadır."

"HÜKÜMET KURMA SİYASİLERİN İŞİDİR"

MÜSİAD Başkan Vekili Nazım Özdemir ise, hükümetin kurularak belirsizliğin kalkması gerektiğini, Hükümet kurma görevinin politikacılara ait olduğunu anlatan Özdemir şöyle devam etti:

"Hükümeti kurma; siyasilerin işidir. İş hayatında sosyal hayatta olan üyelerimizin kanaatlerini paylaşmak durumundayız. Halkımız koalisyonu önermiştir. Siyasi partilerimiz ülkemizin geleceğini düşünerek biran önce uzlaşmaları gerekir. Anayasa kitapçığı firlatıldığında ekonomide değişiklikler olmuştu. Şuanda hükümetin kurulma aşamasında ekonomide ciddi bir sarsılma söz konusu değil. Belirsizliğin kalkması gerekiyor. Türkiye ekonomisi artık siyasal belirsizliklere fazla takılmadan işadamları işlerine bakıyor. Biz işimize bakıyoruz ve işimize bakmamızda da fayda var. Bu veriler işadamlarımıza faydalı olur. SAMEKS Bileşik endeksi 50' nin üzerinde olduğu sürece asayiş berkemal demektir." - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haziran Ayında Sanayi ve Hizmet Sektörü Hız Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement