HBB Ulaşım Ana Planı Çalışmalarının Serinyol Startı Verildi - Son Dakika
Güncel

HBB Ulaşım Ana Planı Çalışmalarının Serinyol Startı Verildi

HBB Ulaşım Ana Planı Çalışmalarının Serinyol Startı Verildi

UKOME kurulu tarafından il geneli toplu taşıma ve güzergâh onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

16.11.2017 17:12  Güncelleme: 17:11

HBB'nin İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle hazırladığı Hatay Ulaşım Ana Planı kapsamında tamamlanan Hatay Toplu Ulaşım Genel Değerlendirme Raporuyla ilçelerde hizmet veren kooperatifler için idari, mali ve teknik analizler yapılarak raporlar ve ilgili mevzuat maddeleri doğrultusunda dönüşüm işlemleri başlatıldı. Kooperatiflerin fazlalığı ve araç yaşlarının büyük olmasından dolayı yenilemeye gidilen toplu taşıma sisteminde, yolcuların güvenliği açısından güvenlik kamera sistemi de şart koşuldu.

SERİNYOL BÖLGESİNDE DÖNÜŞÜM SÜRECİ BAŞLIYOR

Hatay Ulaşım Ana Planı çerçevesinde başlatılan çalışmalarda, Narlıca ve Altınözü ilçelerinin ardından merkez ilçe Antakya'da çalışmalara başlandı. Antakya ilçesi Üniversite- Serinyol bölgesinde 7 farklı kooperatif ile yolcu taşıma işi yapan dolmuşlara yönelik 12.09.2017 tarihli ve 2017-239 sayılı UKOME kararı ile dönüşüm süreci işlemleri başlatan ekipler, 69 üyeli Serinyol Kooperatifinin tüm üyelerinin imzasını aldı.

KOOPERATİFLER TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞECEK

HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmanın ilk aşaması olan bu süreçte Üniversite- Serinyol bölgesinde aktif hizmet veren Serinyol, Özat, Alahan, Dikmece, Anayazı, Karaali ve Ovakent kooperatifleri tek bir çatı altında birleşerek hizmet vermesi bekleniyor. Bu çalışmalar kapsamında tüm kooperatif güzergâhları, yolcu kapasitesi, güvenlik kameraları ve kayıt cihazları gibi konularda araçların yenilenmesi sağlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HBB Ulaşım Ana Planı Çalışmalarının Serinyol Startı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement